不如我哋戴返朵花吖?

1352 回覆
2123 Like 33 Dislike
今日去左中環睇,冇哂......
上online store買算
pish
唔應該抱呢個心態,唔通冇去過就唔可以開始去? 事實上係有好多唔知呢段歷史而忽略,而呢次運動尋回左「香港人」呢個身份,令大家開始主動認識歷史。話喺延續歷史黎講,參與度提高絕對係好事,當然一定一定要尊重場合
Remembrance Sunday isn't a day/a place for anyone, with any reason, to mess with....
其實有去過都知係自由出席,邊有得叫人唔好去
最緊要自律就真,唔好喧賓奪主搞串人地個場
啫係如果為去而去倒不如算啦。。。。年年唔去今年去,有眼睇都知你做乜
唔應該抱呢個心態,唔通冇去過就唔可以開始去? 事實上係有好多唔知呢段歷史而忽略,而呢次運動尋回左「香港人」呢個身份,令大家開始主動認識歷史。站喺延續歷史黎講,參與度提高絕對係好事,當然一定一定要尊重場合
咁都有風向撚
今年好似未開賣?
小弟作為小眾娛樂本地波常客,見證過近年本地波熱潮好似港中大戰咁,之所以全場爆滿都係一時湊熱鬧心態,過後就打回原形,但唔通我作為常客都屌佢地忽然撚咩,鬧佢地平時唔撐所以冇資格去咩?唔係架嘛,必須放棄嗰種優越心態,大家都係香港人,維持熱度靠大家
虜美人花ar
邊度有得買?
我90後
想聽多d 80後巴絲講呢d
可惜個陣我太細個對港英冇咩印象
我都係呢幾年至知香港保衛戰既歷史,中學中史根本無教過!
其實一路都想搵日去西灣墳場紀念一下英烈
推,聽日去揾下瑪莎有冇先
國際戰線,兩面夾擊!
抵抗中國魔掌,需要你課金支持!

一、遊說戰線:
中共一直斥巨資,僱用遊說集團在華盛頓進行統戰,收賣美國政客及團體,左右美國政策和輿論。單是華為2019年第3季的遊說支出,就達到176萬美元。董建華的中美交流基金會,過去五年在美國支出近300萬港元。
組建香港人的遊說團隊,請支持大專學界及香港眾志眾籌計劃!
香港大專學界國際事務代表團眾籌計劃
Hong Kong IAD Crowdfunding Plan

https://gogetfunding.com/hkiad-crowdfunding/
香港眾志國際眾籌計劃 Demosisto International Campaign Crowdfunding Project
https://gogetfunding.com/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%9C%BE%E5%BF%97%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E7%9C%BE%E7%B1%8C%E8%A8%88%E5%8A%83-demosisto-international-campaign-crowdfunding-project/?show_desktop=1

二、輿論戰線:
香港民主運動和抗爭,不斷受到中國造遙抹黑;中國媒體、英文五毛、投共白人,不斷在網上製造不利香港的輿論。為了令香港人不被代表、為了令外界清楚知道香港清晰的民意;
香港需要一份科學、具公信力的民調來反映真相。請支持:
【我們香港人】倡導計劃
https://www.collaction.hk/project/story/1209/
國際戰線,兩面夾擊!
抵抗中國魔掌,需要你課金支持!

一、遊說戰線:
中共一直斥巨資,僱用遊說集團在華盛頓進行統戰,收賣美國政客及團體,左右美國政策和輿論。單是華為2019年第3季的遊說支出,就達到176萬美元。董建華的中美交流基金會,過去五年在美國支出近300萬港元。
組建香港人的遊說團隊,請支持大專學界及香港眾志眾籌計劃!
香港大專學界國際事務代表團眾籌計劃
Hong Kong IAD Crowdfunding Plan

https://gogetfunding.com/hkiad-crowdfunding/
香港眾志國際眾籌計劃 Demosisto International Campaign Crowdfunding Project
https://gogetfunding.com/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%9C%BE%E5%BF%97%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E7%9C%BE%E7%B1%8C%E8%A8%88%E5%8A%83-demosisto-international-campaign-crowdfunding-project/?show_desktop=1

二、輿論戰線:
香港民主運動和抗爭,不斷受到中國造遙抹黑;中國媒體、英文五毛、投共白人,不斷在網上製造不利香港的輿論。為了令香港人不被代表、為了令外界清楚知道香港清晰的民意;
香港需要一份科學、具公信力的民調來反映真相。請支持:
【我們香港人】倡導計劃
https://www.collaction.hk/project/story/1209/
我係荃灣買過 有tie夾 袖口鈕 果d
係賣哂?
我問佢有冇poppy pin佢話無
Pisg
好似係冇pin
得男裝嘅配件
80年代尾90年代初
其實好多香港人有兩樣嘢好忙
一就趕住移民
二就搵快錢(炒乜炒物)之後都係移民
搵錢至上就係呢個時候形成
對民主自由嗰種睇法
無好強烈咁爭取
最多都係民主回歸
不過都係好一小部份人
以司徒華為首嘅支聯會

而文化方面
港產電影同電視劇就好似現在韓國娛樂文化
向外輸出
電影就多數江湖片、警匪片
但戲入面好多時都有身分認同思考
好似辣手神探入面嘅梁朝偉做卧底
覺得自己無身分無根之木
夢想就係完成任務都係離開香港去冰島
連周星駱嘅逃學威龍3
入面都用皇后大道中做配樂
個畫面係周企喺十字路口指揮交通
但都係亂指一通(暗指不知所措)
當然都有啲開宗明義政治電影
例如「假如我是真的」「投奔怒海」

我諗成長喺呢個時候(80尾90前)嘅年輕人
最深刻嘅政治事件係8964
而90尾00後嘅人
一定係雨傘同現今反送中
我現在睇係由大中華走向新香港人嘅轉變
英國人由84年簽訂中英聯合聲明到97
送俾香港人其中一樣嘢
就係令香港人形成公民社會
明白什麼叫普世價值、自由民主
當一個人呼吸到一啖自由空氣
佢一世就繼續為呢啖空氣去拼搏
所以我一定會反抗到底

光復香港
時代革命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞