留港內地人風聲鶴唳 公開場合懼怕說普通話

566 回覆
1092 Like 129 Dislike
Levy表示:「我們都在金融行業。如果他們能在上海或北京找到不錯的機會 ,他們會有更強的動力搬走。」

即係大陸搵唔到食先落黎
躝啦蝗蟲,95年嚟香港依家仲講蝗語
快d走
好行唔送
南亞人夠貼地
唔似啲吸血鬼高高在上咁
屌,我睇到都笑出聲。
100萬?淨係單程證都130萬個啦。仲未計班「優才」呢?
先唔論佢哋影響本地就業市場,有幾多真係專業人士?有幾多個拖兒帶女、亂攀親戚落嚟乞綜援?
痴線報導
返大陸啦
呢個都唔係重點
成篇文都係抺黑
咩撚野洗劫
唔搭國泰個原因居然係氧氣樽被排氣
呢單野係因為架機去左上海比大陸既地勤排撚走晒啲氣
香港既空姐追究點解會發生呢件事喎

吊撚轉晒, on撚9
香港嘅official language係粵語同埋英文

唔識講唔該Go back to their China,香港唔係圍住支那轉,我地無義任消滅自己語言去遷就。

十足十啲外國支那仔支那妹,自己夠幸運,屋企有錢去外國讀書,仲日日係chinatown圍爐,讀完學士/碩士連流暢咁講幾句簡單英文都唔撚識,日撚日開P、隊草、做愛、打機
仲有洗劫或摧毀
佢都on撚9既
唔通去外國 人地就你講蝗語咩
咪又係講番當地語言
唔撚鐘意就快撚d同我上番去
咁叻又要成家人移民加拿大典型支那豬
光復香港
快D躝返大陸啦
仲等乜呀驚到咁
Bloomberg真係越黎越鬼
佢地係唔係都病發嘅啦,驅逐支那人又唔得啦?
佢哋個圈子已經成堆fake news,而家一篇bloomberg fake news又咁驚
同意 上次帶兒甥落公園玩
屌 以為自己去咗大陸啲小社區
個個老母都新移民樣 啲仔就更加唔洗講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞