留港內地人風聲鶴唳 公開場合懼怕說普通話

566 回覆
1092 Like 129 Dislike
番上支那囉
咪撚出街tim呀
走啦 返上海做你嘅金融啦
仲唔快啲躝
支那人去咩國家都係第一時間講普通話
就算對住日本妹/鬼妹sales都係講普通話
佢地以為全世界都要就佢地講普通話
所以點解支那人咁乞人憎
要其他人去支那入鄉隨俗 但自己永遠唔識呢個道理
屌晒你地
前晚開po到而家都仲未上到熱門
呢單野新鮮滾熱辣 connect全世界
依家就係最好時機!

我地fight for freedom
我無宗教信仰 但我有宗教自由

早喺六月已經有宗教俾popo當眾侮辱
打壓宗教自由之餘亦都對各個宗教不尊重

睇原po!
既然我哋係fight for freedom
我咁更加係時候聲援我被打壓宗教自由嘅人!
快啲一齊討論!

[擴大戰線] [行動] 與其嘈加泰集會 不如唔搞呢個
https://lih.kg/1668190
講句你好,請問&#^$&%
或者不好意思已經好好多啦
JP Morgan支那人比人獅鳥之後淆晒底
That’s why我不嬲唔贊成主動獅鳥,港漂金融支那人除外
唔撚識咩叫融入就走啦
正確做法,講普通話就打
唔講廣東話就走返大陸
其實會俾人打係因為你既心態而唔係語言
你黎呢度搶工作搶資源搶福利仲想滅絕我地文化
你期望我哋友善對你?
大把幼稚園用普通話教cls
最後咪又係搬啲屋企人去加拿大,
廣東話又唔學,係度廢噏。
完全無打算學習當地文化同語言, 唔打算融入當地
呢啲唔係叫移民
叫侵略, 霸佔
太危險了 快回中國去
以為我地廳唔出你啲唔咸唔淡廣東話咩
大陸仔就係鍾意講大話 講到呃埋自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞