留港內地人風聲鶴唳 公開場合懼怕說普通話

566 回覆
1092 Like 129 Dislike
雖然就應該吹撚水,但最好班蝗以後咪講普通話
香港緊係講廣東話啦,你嚟到唔學廣東話都算9數,仲要講到好撚似我地唔岩咁
他在談到抗議者時說,那些人為了達到目的是沒有道德底線的,他祈禱警察可以鎮壓這些人。因為害怕遭到打擊報復,閔拒絕透露自己的全名。

啱架喇 講普通話咪撚出聲啦
如果你係遊客你講普通話冇問題,但唔好認為我地一定識講
如果你移民黎香港的,你就有責任學廣東話融入當地文化
因為每日150個9送落黎嘛

如果有好好把關邊會出事

政府做唔好,唯有民間做
支那狗無一隻係無辜的
呢班撚樣又唔識分析
打大陸人嘅量根本寥寥可數
黑警做嘅野嚇唔怕佢
示威者做嘅先嚇到佢

就算走都係因為經濟開始轉差先走
咪即係你根本當香港係一個搵銀地地方
連新聞都唔留意同去思考局勢
呢啲咁嘅人真係如佢自己所講上返去住好啲
仲有個英文名Levy,D大陸人好撚鍾意用D唔係英文名既字做英文名
望下啲居港少數族裔
班蝗再望下自己
淨係旨意全世界學普通話
怪得邊個?
連自己國上海人都比佢地滅殺上海話
咁多年自己一步都唔肯踏出
唔係掛,中環 lunch time 行下 landmark,大把支那婆大大聲講蝗語 law
係走先好呀, 剪撚埋張id card
有病唔好返黎, dllm
驚就唔好嚟
南亞仔成日講野都好大方得體
咁大學咁多nds咪一樣日日開片
你们中国人在街上抓香港婦女性侵犯,香港人不打死你们已經很包容了

You Chinese people right now kidnaps Hong Kong girls on street and rape them. We are very tolerant already.
可能係佢哋暫時未入侵到港島
掰掰唔送

淨識話被人針對
有冇諗過點解你呀?背後原因係咩呀?
我就係要呢啲。jpg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞