留港內地人風聲鶴唳 公開場合懼怕說普通話

566 回覆
1092 Like 129 Dislike
私怨撚?南亞人點多都唔夠大陸殖民啦
利申識親南亞後生積極向上
除非假難民啦
咁驚就拿拿臨死番大灣區喇
香港好危險
d白人成日講佢英語地白人國家入面d gym場永遠有一個勁大隻既南亞人行黎行去
總之縮返入大陸就可以
係咪Gay佬搵食
連講都唔肯講,
學咩人係香港生活?
1. 唔識廣東話就講英文 國際通用+香港官方語言 唔好用支那語污染呢個地方
2. 香港人唔係反華 係反支共 華人只要認同香港人價值觀一樣歡迎
3. 係咪要死番去支那 係就快 去得人哋既地方就要入鄉隨俗 唔好諗住人哋要就你
咩叫反華? 中國代表曬所有華人? 咁星加坡都係屬於中國架啦。
你班大陸閪郁鳩我地
仲想同你好聲好氣?
返你個垃圾國家啦屌你老母
佢哋覺得香港係中國一部分,香港人都係中國人嘅一份子,中國人就應該講普通話,廣東話地位低過普通話,所以咪唔學廣東話囉

仲有佢哋會咁proud of自己係覺得香港人比唔上中國人,同埋因為支那掘起,覺得你哋香港威左咁多年依家都比我哋中國人坐住,班支那人有幾多料大家心知肚明啦
佢哋覺得支那崛起,你哋香港人算咩
咁就學啦
DLLM
香港重光後就踢曬班支那垃圾走

記得幾年前反蝗行動,bbc同cnn都出過啲垃圾文抹黑香港人

大家要記住支那人就算學歷幾高,係所謂專業人士都係無膽匪類嚟班港漂網上講到點點點,現實又係縮埋一舊,上次義士打柒JP Morgan件支那仔真係大快人心
咪又係走黎香港乞食
香港學位唔係國立大學
支那人讀香港學位等同向香港人乞食
唔好打到台灣盟友同國內少數反共嘅盟友。
問「台灣係唔係中國嘅一部分?」,答「係」嘅話,你識做o架喇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞