[LOL]英雄聯盟 S9世界賽討論區 (493)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
個6場肯用Lucian top就入到8強啦
ROX臨解散前打KESPA CUP贏左SKT嘅,不過點都唔夠LCK同世界賽兩個舞台贏個意義嚟得大
講真大快活有大把招勁過蓋倫貓
要ban都ban veigar先
船長3ie5萬幾輸出炸到大快活團都唔敢開
肥閪>fnc>skt>rng
skt 3:0 spy 應該準掛
其他grp 真係好撚難tip
真係唔好當今年嘅8強係流
deft有新sup?
成個world計impact=corejj>>>jensen>doublelift>xmithie啦,無啦啦pick坦俾impact pick後期英俾jensen想靠doublelift 咪輸到咁囉
jensen week2 災難級表現喎
肥狗同大清個分別係

你俾資源肥狗佢有機力挽狂瀾carry
同時佢會限制隊嘢玩法,同埋佢心態差會自爆就冇人企到出黎
但睇得出教練係有試過打上中carry,無奈操作唔夠班只可以繼續打下

大清係長期俾隊友carry 混下分,今屆除左jungle 全部都係國際賽上證明過自己
尋日TL打DWG bp想俾大清carry,前期有優勢打到成咁
對IG impact幫手吸曬壓力,佢又係毫無優勢
除左對ahq 有少少優勢睇唔到佢有咩用
佢仲要有corejj sup,明顯好過ahq個sup同baolan都打到咁
S7 skt vs msf??
肚餓了
私心 grf同dwg
至少3-1
唔會3-0
估下賽果
dwg v g2 3:1

dwg係選手風格同打法方面同g2相似性最高
分別係有lead個陣會dwg會傾向等item power spike先開戰
g2最大武器下路雜技 dwg都識玩
nuguri拎到優勢線就可以壓實the outgoing
caps同midking睇bp 55波
jankos係中上無優勢個陣帶風向能力我覺得劣過對面

skt v spy 3:0/3:1
都係睇skt搞唔搞得掂veigar同下路腳唔腳軟

ig v grf 3:1/3:2
grf本質上係傳統營運隊
如果ning有態我覺得grf未必match up到ig invade
看點係冇jayce/鱷魚既sword仲有d咩唔會爆線
rookie唔腳軟應該會out roam chovy
之後就標準ig打法

fnc fpx 3:1
暫時睇落fpx係唔會玩下路雜技
因為體系下路一定要隻工具人ad黎打龍推塔keep節奏
所以fpx係red side既ban位受好大限制
食屎狗今年放棄治療苦練下路雜技加突破心魔下
fnc係bp上既優勢會令中野前期invade好順利
如果食屎狗又縮番入老母閪就當我無講過
Tarzan > ning
Chovy >= rookie
屌呀講到jensen>dl
得罪講句呢6場賓仔都屌打jensen啦
jensen week 2 一定瀨屎
jensen表現真係最撚差,最後玩LB比人單殺比人出5速鞋游走,直接令上路爆炸
round1玩球女打ahq咁辛苦都係因為會係咁比人捉
前年隻兔好似又係EU第三種子
Another level個陣係sword打
G2一定3-1 蛋黃
唔會輸
前年msf係第2
Fnc先係第3
第一場你就估錯,其他都可以spy應該至少贏1場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞