[LOL]英雄聯盟 S9世界賽討論區 (493)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
邊隊挖到佢返去真係fatfat
如果佢返lck好呀
不過如果就算唔為錢為拎名譽 留喺ig都做到
rookie唔走 再搵個穩定既jg&sup已經夠實力衝擊多次冠軍
同王思聰係好重視佢哋
講福利應該無咩邊隊夠ig好
點會返呀
韓仔點會俾佢玩高risk play
睇佢入邊隊既啫
金教練話nuguri仲固執過theshy
仲好似班大陸仔咁ff緊lck唔比玩risk play?
連kkoma都會叫成隊有幾侵略就玩幾侵略
你有實力又唔太會出事咪繼續玩
好似肥閪咁樣無腦送kkoma就緊係叫你唔好搞事啦
除非g2幾場都出奇pick同埋狂跑線支援打遊擊
純打線同打團實力絕對會比蛋黃屌打
仲癲撚過BLACK字頭
金教練教啲隊團戰都好勁
上年ig 今年蛋王
唔知點教班選手
今年ig無左金教練
啲團戰都無上年咁顛
你見nuguri咗執着偷錢就知
Week2好似冇帶
條友仲癲撚過你
差在未講蛇蛇勁過skt
中肯
咁3連霸係柒啫
有冇清整多個中肯分析
我準備講JT 1-1 FPX
所以JT打LPL你好撚勁
會*
屌你老母打錯咗個你字出嚟
jt 3-1 skt
因為skt冇贏過fpx
IG同fpx等收皮啦
出線出得咁符碌
SKT vs SPY
skt khan 訓醒,但teddy effort狀態麻麻
SPY成隊平平無奇,上中野差兩班但好在nothing to lose
相信會誤打誤撞下路帶來機會偷到一場
預計skt win 3:1

dwg vs g2
g2 jankos 食左屎咁,又撚唔掂新英,變成bp 弱勢
但canyon睇落冇tarzan 咁強勢,未必可以靠jungle 打穿
nuguri 狀態唔好,但showmaker 打埋佢果份,上中野dwg 稍勝
下路dwg唔太掂,nuclear kaisa one trick 又唔係特別勁,只要perkz唔揀zoe 應該都係g2 下路贏
但要顧及韓國新仔隊經常bo5腳軟,我估g2 贏3:2 或者dwg3:1

fpx vs fnc
fpx 上路champion pool 本身有啲問題,下路打得好差,fpx win condition得一個:tian帶起中路然後打爆下路

fnc 除左中路我覺得全部比fpx 稍強,好睇應唔應付到fpx 鳩dive 下路。garen貓下路可以輕鬆應付所以fpx應該會ban貓。

我估fnc 贏3:1

ig vs grf
呢場最難估,grf弱點係上路,ig 弱點係ning,其他全部實力相若,團戰方面ig 稍為有優勢

上路:sword目標係穩住唔比人通關,theshy目標係打爆sword
jg:ning 會想爭酒桶,冇酒桶嘅ning係廢兩個tier
mid:55波
下路:玩傳統ad jkl 稍勝,但傳統ad 得xayah kaisa係玩得過。 jkl syndra玩成點大家有眼睇,sup grf 好好多

ig bp 重點係 中上搖擺pick 幫rookie 攞優勢,搶酒桶比ning同埋攞傳統ad比jkl
grf 會想限制jkl ,可能ban xayah pick kaisa,ban酒桶再破壞其中一個ig 嘅搖擺pick例如jayce

兩個jg camp 上路會成為勝負關鍵

我私心想ig 贏3:2,感覺之後會好睇啲
點解nenesis 咁勁你地都重未識吹奏淨係先贏一個ban 位tf 己經屈機呢加重有veigar, doinb 係 nenesis 面前只係笑話反而Bwipo 呢d 大垃圾未比人屌上年己經比佢雷輸

睇表現JKL 明顯最雷,grf Viper 今年又進步左,rookie 對住chovy 90%打唔出壓制,ig 唯一希望ning 加 ts 呢個組合可以打串sword

G2 JG英雄池問題但操作未算好離譜,但隻sup 又串又廢。上路wunder 掛住打wow 己廢,prekz 無淫婦應該打唔串dwg 下路,除非caps 天神下凡唔係我睇唔出 G2 點贏

最後一場skt 打蛇 差距太遠希望3-0 唔好阻大家時間
清中肯
傻鳩牙摩

IG 1-1 DWG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞