[LOL]英雄聯盟 S9世界賽討論區 (493)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有幾好笑
好正常
血鬼被人捉極都有用既睇BP多過選手 喺假如無論The shy拎咩都屌打你既時候 你要逼佢拎對線英例如Jayce呢啲自己團戰會好打好多 The shy打團唔係大家諗到咁勁
識野
The shy打團真係勁wor...
而且就算前期俾人針對
經濟同裝備落後佢依然打得超兇狠
可能因為佢用既英都非常高aoe傷害

同埋最癲我覺得係佢用sion單殺ez
佢用咩角都諗緊點殺人點輸出
打線勁過打團太多 同埋一behind打團就會易送頭
Grf IG
The shy點比人camp爆
佢團戰點都做到傷害 做到野
好似第一場skt 對uzi
肥狗心態未爆 一兩波團戰拎到頭話擋唔住
之後靠即時一波call bd
除非ths shy又上腦 想make play比人打死先
就好似dwg最後一波

真係幾期待
先爆rookie 再ning 再打爆上
定直接ning 之後上路
真係靠Grf 後勤 同臨場選手判斷

但好難五場上腦掛

中路互推線之後消失
比壓力野區 兩路?
互相搶視野?

不過grf團戰又一手
The shy又有能力一打二三
會係場場爆到尾
定互有攻守 一波過呢
真係睇選手

心理上
Grf 管理層地震
選手覺得nothing to lose 定驚
IG就揹住上年冠軍嘅名
仲有強國玻璃心憤青嘅期望係佢地到

正 呢個matchup點鳩up都得

最後就下路AD比較少人理
究竟兩邊會係球員定球星
球員打工仔 多做多錯少做少野
求穩 七十分就夠

球星咁 關鍵時刻企岀黎做到百二分
團戰無錯位比人捉 仲要做到傷害

利伸unrank 淨睇比賽無打四年年

Rookie theshy 大心臟
下路應該最易打開缺口

有無地方睇比賽
SKT 3:0 3:0 3:0完
肚餓了
theshy打團唔勁仲係邊個上路打團勁
dwg係上中野釘住theshy先玩唔到咋
係到諗想有ts果種打團能力係咪應該瘋狂玩aram
可能係
玩aram應該可以練臨場判斷
淨係記得msi果陣佢比賽前仲玩緊aram
Spy可以3:0炒到skt既話 我抽10個每人1千 賭?
原來aatrox無咗移動式ga
Chawy出走左
幾可惜 其實今年佢d bp都幾有用 可惜比人罰五年唔比入台
90% 黎LPL我都覺得佢BP幾勁但亞洲隊只有韓仔教練先會上到一線,始終華人唔敢好似韓仔咁怒屌選手,印象中得tabe ?但本身理解廢華人教練最勁可能己經係edg 既阿布
其實GRF有優勢, 因為泰山表現好就真係好波到完場
但IG NING打得好, 都唔一定會雪球落去..

今次都係上中野做賣點, 只要一方打野食屎邊面就會輸
可能食龍之前都未有GANK, 大家都唔想搞大佢
其實睇JKL 如果打得返之前既水準IG 變返真3核,

Grf 其中一個手軟就不過睇jkl 暫時果6場 真係雷到
佢可以剩玩aram練團戰既前提係...佢未出道前已經係虐緊韓服精英場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞