其實唔係個個後生都係黃

751 回覆
4879 Like 188 Dislike
有個同事做過地產
自來客買左過億樓盤
收佣過幾球 直接改變人生
為人極藍 屌林鄭唔夠硬無guts
依家先24 好少見咁細咁藍
可能因為有個有錢大陸女做老婆
哇 個邏輯好到

點破案啊 阿sir
我想問係咪有番教會都會變藍
我公司啲藍不論後生定廢中老..坐部都係番教會
一日半日其實ok
但有啲次次weekend都係po吃喝玩樂嘅真係
嗰班係落嚟讀書嘅後生
唔洗乜都放上ig嘅係街都唔會討論啦 點會放係ig講 唔驚比人篤咩
有去已經好好 有啲淨係ig share 文宣又唔肯上街
港豬不分年齡
唔好比民調昆左
超過9成後生話自己係香港人,唔夠一成自稱中國人
就當左9成黃 1成藍

其實後生係只3/4成黃,1成或者再多d係藍,其餘1半都係隨時受害政治冷感既自私撚。
俾人講兩句就唔出 你為人地目光定為堅持自己而上街?
經濟學都有Microeconomics and Macroeconomics,
總體利益和傷害,不會完全反映到所有個體身上.
唔好想得到100%香港及世界人認同,根本無可能,隨非每個人都只接受一種思想. 求同存異,多制做朋友,小D敵人才是勝負所在.(對於老實人來說是千古不變的可悲政治手段)
好多港豬後生,
開口一句"你地無國家嘅概念"
埋口一句"中央唔會畀"

食屎啦 港豬
睇咩教會 一般偏黃通常主張政嚟叫治中立 和氣啲 反對暴力 偽中立撚多
係得班藍絲教友先會狂轉發垃圾信息
所以藍絲都唔少
明明中共迫逼緊大陸基督徒仲有其他宗教真係唔明藍絲耶撚心態
要暪其實唔難
藍唔緊要 立場唔同咪大家傾小兩句..
冇乜所謂.. 但佢唔好咁冷血涼薄啦仆佢個街..
乜撚嘢抵死抵打抵撞.. 佢哋好侮辱人哋宗教
個個星期有
次次都暪到?
見過人轉發話女示威者係慰安婦
果個係耶撚 仲要係女人
真係好嬲
姐係心中支持 唔post野 又代表唔支持、? 你d思維都幾搞笑
行動=支持 女朋友話佢好愛你但從來唔陪你得唔得?
下 你呢個例子好on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞