其實唔係個個後生都係黃

751 回覆
4879 Like 188 Dislike
身邊好多朋友都係
佢地當初出黎可能因為覺得抗爭好型 有朋友一齊咪去 好嬲黑警想屌黑警 但呢啲原因根本堅持唔到落去
呢個題目我都好有資格講
身邊好多
外國護照一堆,唔好以為外國環境大思想就自然係接近示威者個邊,佢哋論調好一致,就係香港點都係大陸一部份,你做咩都改變唔到呢個事實。外國一早開左槍(??)
爭取民主?示威搞到我出街自由都無啦

佢哋係無興趣理解成件事來龍去脈,仲有佢哋好奇怪,一致係生人唔生膽,凡有示威就驚到唔敢出街,最經典係個細佬跌親入左醫院都唔敢出街撘程小巴去探佢,話好似打到黎咁。最後佢細佬係醫院自己訓左晚第日自己出院。真係乜人都有。
都啱 part-time抗爭係香港人特色 但希望佢地都願意堅持一直抗爭落去
因為佢已經有民主國家既護照 所以香港有冇民主關佢撚事咩 姐係不理他人死活既自私撚
我都唔肯定係咪咁,似乎佢地唔介意無乜民主自由,總之有吃喝玩樂的自由先最重要。所以寧願留係香港因為生活多姿多彩d。我覺得呢種人係大陸生活係無問題的

而外國的環境同敎育似乎無改變佢地嘅dna. 得罪講可能家敎都好重要
點睇啲人話男朋友唔比
分手
藉口嚟 講到幾嬲幾嬲 七月之後都無上過街
講真未必知人地有無出
但如果有活動嘅時候 仲post曬story去玩 就好明顯無出....

btw 我有朋友同我講佢係綠 唔知點應好
我本身係黃
但因為架水炮車噴到我由黃變藍
話自己綠嘅人只係唔想認係港豬姐
真係好多港豬
我阿媽嗰邊親戚有後生都係藍, 而且深藍
有待醒覺一日
但不可強求 因為泥d叫民主
出左去又唔通周圍開post講咩
有啲ig好似好黃嘅咪又係出咗一陣然後話返part-time要走,好似嚟一陣打個卡同人講我有參加過咁
你行出街見到仲有幾多後生帶口罩就知咩料啦
香港人本性 善忘

利申返工全個車卡得我一個帶
果d叫港豬 生活係平行時空
大撚把
咁撚大個人做樣野自己都決定唔到
扮哂野
係 我俾屋佢住
平日做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞