其實唔係個個後生都係黃

751 回覆
4879 Like 188 Dislike
我早排同一班自稱黃既偽黃狗割左
口講支持 但每日都平行時空
冇出過遊行 但自己果區有活動就出黎打個卡走人
當出黎抗爭係睇新聞睇戲咁睇 拎黎講笑
同佢地認真講 就比佢地屌話我扮撚哂野
咪就係從來唔會出力
有咩風險你地頂
袖手旁觀
你爭取到佢又唔介意同你分享成果
可能唔係藍,係港豬
我ig勁多港豬⋯
的確有後生藍,咁點?
夠有老人家黃啦
Push
同意 安穩幾好
我係比良心犯三個字 逼走既
我都好灰心 政棍就吸人血吸光環
上前衝既就 無名坐監
有時睇到都.....唔識點講
香港人加油啦
我知唔關你事 但係見到都忍唔住負皮
唔洗計都知

任何事機率都係一半一半

唔洗強求
大陸移民後代都基本上係藍

深藍

深深藍

嘅程度
我係黃,但我唔係場場活動都出
但我已經冇搭地鐘鐵三個月
即使搭車一個月,一定過400蚊但我已經冇用八達通2個月⋯
堅守藍罷買,黃懲罰
我屋企深藍,我屋企所有黑色衫俾呀媽掉曬落垃圾桶⋯
我公司基本上都係港豬
ig日日有吃喝拉樂旅行相⋯
我覺得身邊咁多呢啲人,我都仲可以黃到咁算係咁⋯可惜嘅係,我改變唔到身邊嘅人
其實老豆老母唔俾出主要係兩種原因
第一係全家藍底 唔撚俾出
第二係深黃底都有 就係知道發夢危險 所以先唔想自己仔女出
好多人以為第一種最麻煩 但其實搞到人最心up係第二種
想出去發夢但又知道老豆老母錫自己 驚到時俾狗咬會對唔住佢哋
始終都知道父母視自己為全世界最重要嘅嘢
講真有時真係好難抉擇
所以講到底都係睇你自己覺得發夢定屋企重要啲
Show blocked user
Push
但係我喺場運動入面都搵到幾個價值觀又夾又真心嘅朋友
有啲弱智後生係藍架
我有親戚都係
好撚柒
好多中立,受家人影響變淺藍
連衛兵post
嗰啲沉醉於上位遊戲嘅「青年才俊」點會係黃吖
幾乎日日都有活動,咁假如有一個前線義士,連續出動左一個月30場, 然後去左旅行兩星期日日打卡,至少缺席左14個活動,咁點計?

要知道人地做野係唔會post上網,你唔會見到佢做過咩。
柒頭有樣睇
香港嘅悲哀
最應該為香港負責嘅中產同富人決定翹埋雙手
社會基層又冇錢,無足夠條件抗爭
最後都係愈搞愈少人和應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞