其實唔係個個後生都係黃

751 回覆
4879 Like 188 Dislike
madam?
藍屍從來唔會話自己藍屍㗎
一定話自己係中立
好似自認藍屍好失禮咁
明明自己藍到發黑
好悲哀嘅事實
用血淚汗換取返嚟嘅權利
雙手咁送埋畀啲唔做嘢、甚至反我哋嘅人
我最叻喺屋企人面前扮港豬
出嚟未夠鐘又著到成個港豬咁技術嚟
的確 人渣敗類係唔分年齡層都會有

符合機率 統計學
push
我識個on9仔,一時係藍,一時又變左黃。
見人講人話,見鬼講鬼話,例如對住深藍上司,佢就話班曱甴搞亂香港,真係鄧班警察辛苦,自己最希望見到大愛世界和平。
對住深黃同事,佢就變撚曬d講法,話手足們去發夢好危險,萬事要小心,又會鬧黨鐵同港共政府。
然後佢個個週末都係去吃喝玩樂,返大陸玩,話自己唔想過問世事,最緊要係家人平平安安。
佢真係精神分裂架...
我就快頂呢條友唔順,on9虛偽到極點
成日講 唔出唔係香港人
但係行動嗰日就po哂story 去吃喝玩樂
大佬你係有苦衷唔出都唔會強逼你啦,但係人地喺出面打生打死,啲仆街講到咁口響又0貢獻淨係識返大陸玩,係咁幫襯紅店打卡依種人唔洗鶳但一定要屌

當然都有啲有出去唔會打卡po story
點分黃定藍
識人認同要雙普選,但係搞破壞就唔啱
呢種仆街係邊一類?
淨係post story 班垃圾好撚煩. 屌你post 比自己d 朋友睇你自己又唔撚去
仲有好多都係得把口係黃
係FB IG屌完就當出左力, 出黎遊行集會? 不了
我系深黃妹
講到尾,都係港豬
唔撚反抗
我系西貢出發,大把後生仲買緊汽水上船boat trip
屌你
用哂emoji都當直,成班做乜
多謝你地為香港付出咁多休息下 出唔到都唔洗覺得內疚
後生定義好廣,身邊有同事27up幾個都藍
但感覺上佢地係睇得Cctvb太多
同有啲直頭係大陸落嚟
係唯一一個40歲嘅土生土長香港人同我一樣係黃
藍果d後生係咪多數閪口閪面,裝胸作勢?

神態跟而家d藍廢佬一樣
好易認
偽中立最撚嘔心
有個藍屍中坑親戚自稱中立,話應該了解晒成件事先可以評論
之後佢講講吓又話721車廂入面全部都抵打
偽中立藍屍極冷血,根本唔係人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞