其實唔係個個後生都係黃

751 回覆
4879 Like 188 Dislike
一定架啦
識幾過啱啱30歲既 有男有女
叫佢地一齊出 永遠話唔得閒 但轉頭就去行街、食美心
生活係平行時空
無錯,自私到仆街
乜都計
其實唔一定
識幾個外國返黎 一樣扮中立 但實情係自私撚 平行時空
屋企有個錢 不問世事
琴日有人去op玩㖭
我識果個話傳媒都係具渲染性
cctvb粉飾太平就最持平
話要獨立思考首先要置身事外
popo隨意開槍佢角度只係擦槍走火
示威者先撩者賤
覺得監警會機制已經足夠, 唔好理入面係咩人, 因為制度已經安排好
五大訴求係貪得無厭
三權分立制度好完善冇被污染冇赤化
我地小市民要相信, 不能批判
美國幫我地係用心不良
政府無論點錯始終係政府
我地要妥協
太多on9觀點恕不能盡錄
好似全世界得佢先最識諗野最理智
我自己父母都唔比 呢啲野真係好難講 8月有次集會去完屋企鬧到離婚 揀出去定顧屋企 好難取捨 好難話為咗死都要出去 就由得屋企鬧到家無寧日 事後唯有去貼下牆文宣下 逢有遊行就update 消息比朋友
大家都黃,但心情都要頂得住, 兄弟行山
平行時空到1020 係fb見到有人打卡返大陸玩
勁愕然
而家燒埋中立撚不問世事撚
仲有啲前幾日po晒話好嬲
到遊行又走咗去吃喝玩樂果啲黃
真係大撚把 前排風頭火勢就縮埋一二邊驚俾人批鬥
依家見示威平息咗少少即刻吃大肆吃喝玩樂
我見過最撚戇鳩一個係乜都無po關於反送中
但十月一個排去旅行無啦啦影咗張飛機相仲打句香港人加油
我好多朋友都係 曾經以為自己follow既人全部都係黃好好彩
但原來得把口黃 要遊行就不了
戴定頭盔 唔好屌我
我無出好耐 對上出已經係深水埗個次
身體情況愈下(本身身體差) 氣管同肺有事 狂睇醫生 (暫時今年第六次) 本來好到七七八八但又開始咳返
有個讀law同學 中學又話要做代議士
而家做左港豬 完全無諗過用法律知識幫手足
文宣唔post 次次遊行搵藉口唔去
佢連立場都無 分分鐘仲係奶共淺藍
比佢畢業肯定做下一個十一哥
港大medic有fm深藍 本身佢黃 去外國讀high school群埋班馬拉/大陸/新加坡人 老豆仲要係高永文partner...返到香港就變深藍 share埋藍絲失實文章 仲因政見退埋中學班group
係呀講緊你啊唔好上連登啊
其實唔理政治或唔出聲既人 比黃既仲多。。我觀察左好多耐 就最近中環集會一樣大把人搭車走。。。平時大遊行 別區一樣大把人行街。。。而且最近罵示威既多左。。
點解黃絲唔係藍絲就係我地唔自私 追求公平公正公義 有崇高既理念
有呢啲特質嘅人點會因為以上原因而放棄企出嚟?
沙崇前領袖生長 高調撐警 恐嚇與其理論同學
之後喺卸任典禮比同學噓同鬧
u know that feel 越來越覺得港豬其實比黃仲多
我都一樣話約左friend行街睇戲
最近多左好多都無出來
20號仲有大把傻鳩在海洋公園叫口號
你定義嘅黃絲我相信屬於比較少數,
大多人都係晌不滿政府同警察果個層次,
所以個人生活始終都係較優先,
鬧黑警鬧政府唔一定要去遊行集會先做到嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞