連登巴膠怒Hi死氣喉暨九巴車長減肥專區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
好睇司機
琴日坐182慢慢塞東廊,銅鑼灣避風塘個位見到隔離線九巴680X行永興街入電車路打尖入東隧
止蝕製亂
35X 停撚咗?今朝仲見倒 KMB app 話有
朝早只行美孚-彩虹總站
唔知做乜撚
但係2A 14B又照入牛頭角總站
大角咀道變咗柴小專用線
香港足球總會與運輸署及相關部門正就賽事完結後之交通問題積極溝通,暫確定香港大球場附近位置,將加設以下巴士路線:

- 新巴路線 2R(棉花路 => 耀東邨)
- 新巴路線 8R(棉花路 => 小西灣(藍灣半島))
- 過海路線 914R(棉花路 => 佐敦道)

此外,城巴路線 5B(往西區)、592(往鴨脷洲)、新巴路線 38(往置富)、42(往華富)、過海路線 307(往大埔)、601(往寶達)、619(往順利)及 680(往馬鞍山及沙田)將會加強服務。

914R $33.6
之後D大球場活動會唔會唔開返117R
依家啲港島巴士好似陸續正常番,寧願行出去怡和街頭揾車坐,唔再搭佢了
其實九巴係咪見到啲人話要拎巴士做RB 加上城巴又比人燒就淆底
懷疑係4廠唔同作風導致結果
6D係荔腸而2A同14B都係九廠管
成功搵到條更搶錢財路,117R應該會成為歷史路線
膠talk: 聽日起118同118P恢復服務
118改行東隧觀繞太子道東
118P改行中環灣仔繞道西隧

點解可以兩種完全唔同改法
P
叫三飛再加清泉269P
真係無撚得輸
19:25 城巴W1已恢復服務

過咗海你先來恢復
$$$
頭先出左部6808
東隧呢幾日已經塞到仆街政府點解唔臨時補貼西隧費用
獨立調查委員會+重啟政改已經可以所有嘢back to normal
但係柒婆會咩
相對地118已經無咁惡劣,佢最多客流方向(早上去九龍下繁過小西灣)啱啱同東隧最塞車方向相反...
108/111/115/116/182真係災難級

如果傾得掂數,111/116應該變循環線減少兜圈
111/115: 東隧直去港碼,跟原回程路線到灣仔道,堅拿道橋永興街出渣華道或電車路打尖入東隧 (咁行港島區同115原路線差唔多,可以唔使變循環)
116: 東隧直出鰂魚涌、英皇道西行沿線停站去天后,天后調頭電車路入東隧
182就應該考慮行西隧或者東隧後改行觀塘道龍翔道行返獅隧
我諗起以前9talk 堆905去程西隧之後直接紅隧回程嘅物體
有條計劃中911係905+111合併版,係RDP曾經出現過...
大球場位舉「佐敦」字牌嘅九巴紅毛ching hea咗啲喎
33.8㗎比心機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞