[仲衰多樣?] 林鄭月娥 居港夠廿年嗎?

543 回覆
701 Like 4 Dislike
到時就會搬龍門話海外office都算係香港領土,最緊要係為香港服務

自古以來全世界都係香港領土
佢係受聘於香港公司派駐去海外,應該係當通常居港
政府自己搞果個廣東/福建計劃送錢俾廢老,入面都有條連續居港最少一年要求啦,入面都寫明如果離港超過幾多日就唔算,今次唔會雙重標準掛

福利政策就要求親身居港

做官就可以話係被派駐

任9佢講

舉多個例,鄰國人要做永久居民都要連續住滿7年,中間如果斷左都唔計(暫時性唔計,但係1-2年肯肯定唔係暫時性囉)

大陸人黎香港如果係受聘於香港公司派駐返大陸
都有可能會算連續七年
我懷疑上面好多老總都係咁做

其實主要睇入境處捉唔捉,揸正做應該冇得計落去

香港d政府部門通常都揸得唔嚴
房屋署啊入境處啊
你屌下佢多數有情講

多做多錯少做少錯唔做唔錯,所以班公務員好乞人憎
記者朋友快啲入黎啦
推到dq
Jr 佢
唔理炒唔炒車 有咩推左先
hi 記者朋友 我係冬甩個爸爸
政府自己搞果個廣東/福建計劃送錢俾廢老,入面都有條連續居港最少一年要求啦,入面都寫明如果離港超過幾多日就唔算,今次唔會雙重標準掛

福利政策就要求親身居港

做官就可以話係被派駐

任9佢講

舉多個例,鄰國人要做永久居民都要連續住滿7年,中間如果斷左都唔計(暫時性唔計,但係1-2年肯肯定唔係暫時性囉)

大陸人黎香港如果係受聘於香港公司派駐返大陸
都有可能會算連續七年
我懷疑上面好多老總都係咁做

其實主要睇入境處捉唔捉,揸正做應該冇得計落去

香港d政府部門通常都揸得唔嚴
房屋署啊入境處啊
你屌下佢多數有情講

多做多錯少做少錯唔做唔錯,所以班公務員好乞人憎

但食環一揸正又成日俾人屌

佢揸正黎捉D阿婆就抵死啦,等錢洗就去捉人亂拋垃圾啦
推呀
港共政府實幫佢搬龍門

中央突然釋法
港豬:是但啦 釋啦 都唔關我事架啦
推爆佢
JR
港共政府實幫佢搬龍門

中央突然釋法

中央釋法幫佢咪代表真正欽點緊佢,釋左再講

不如直接叫解放軍做野接管香港事務啦
港共政府實幫佢搬龍門

中央突然釋法

釋得切咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞