[仲衰多樣?] 林鄭月娥 居港夠廿年嗎?

543 回覆
701 Like 4 Dislike
獲政府派駐外國呢個應該豁免

點解有得豁免

當日好似係條八婆自願DOWNGRADE去英國陪仔讀書,而唔係港共迫走佢喎

自唔自願 同 豁唔豁免又唔關事既

你啱
有冇議員關住下
但 john tsang 97年初都做過駐倫敦代表
dq淋病

漁人得利,胡官上位時間到

dq晒兩個

焦土戰要黎啦
照計一check海關出入境紀錄實知

不過依家嗰政府

關海關咩事

林鄭駐英時係用特區護照定BC?
以英國公民身份定香港人身份?

不過依家嗰政府

關海關咩事

林鄭駐英時係用特區護照定BC?
以英國公民身份定香港人身份?

如果入境係用BC唔係特衰

如果堅嘅就真係醜出國際囉
留名食花生睇佢仆街

唯一候選人
直線抽撃!

理論上係

純學術討論

如果因政府派駐外國而冇左選特首權利, 好似係剝奪左部份政府人員既政冶權利

但從嗰要求睇, 要20年駐港可能係想保證對香港充分了解之類

無論咩原因中間斷左都係不符合要求, 俾豁免=減低左對特首質素既證

有冇法律撚講吓

不過依家嗰政府

關海關咩事

貨物出入境(好似係)

sorry出入境處

丹麥浚龍
上面話夠就夠啦

點解有得豁免

當日好似係條八婆自願DOWNGRADE去英國陪仔讀書,而唔係港共迫走佢喎

佢係政府派過去公幹,自願唔自願根本唔係重點。編制都係香港政府的部門及公務員。
炒車都去左先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞