[仲衰多樣?] 林鄭月娥 居港夠廿年嗎?

543 回覆
701 Like 4 Dislike
黃世柒...
保持行車距離好啲
佢係受聘於香港公司派駐去海外,應該係當通常居港

佢有無向英國政府申請工作簽證先? 如果無姐係用英國公民身份啦

英國公民身分同通常居住地無衝突㗎。
佢受聘於香港政府派駐英國,即係話佢調走時就跟住離開,你無理由捉佢以英國為居留地

通常居住唔係事必講個肉體留喺香港

正如講過,普通法講妻子嘅通常居住地可以以丈夫嘅通常居住地為依歸。即係話老公喺香港通常居住,太太就自動視為以香港作通常居住地

佢老公都係英國喎

所以你用呢樣挑佢好過話佢派駐多多聲

雖然佢拎受聘於香港政府已經係good defence
因為拎邊樣理由去判定通常居住地係由佢話事

睇新聞佢老公仔女好似一直嚮英國
近年先番黎

As whole pictures ,當政府調佢返香港,佢就返嚟。你係無grounds accuse 佢㗎
佢死了
佢係受聘於香港公司派駐去海外,應該係當通常居港

佢有無向英國政府申請工作簽證先? 如果無姐係用英國公民身份啦

佢受聘於香港政府派駐英國,即係話佢調走時就跟住離開,你無理由捉佢以英國為居留地

正如講過,普通法講妻子嘅通常居住地可以以丈夫嘅通常居住地為依歸。即係話老公喺香港通常居住,太太就自動視為以香港作通常居住地

佢老公都係英國喎

近年先番黎

As whole pictures ,當政府調佢返香港,佢就返嚟。你係無grounds accuse 佢㗎

佢老公仔女近年去左北京炸
近排選舉先黎香港幫手宣傳下
唔理啦推左先講
嘩 呢鑊有趣
Lm跟進
一齊推爆佢
世柒嘅野,都係唔好跟車太貼好
世柒嘅野,都係唔好跟車太貼好

世柒有邊次唔柒
斷章取義拎嚟J

佢老公都係英國喎

近年先番黎

但是跟據傳媒佢自願降職個下個意圖就是去英國居住會合照顧小朋友
受聘個job只是accessory

你而家再問吓佢?
曾俊華在1982年11月回流返港,加入香港公務員行列。

1982年11月加入香港政府政務職系,擔任沙田區助理政務專員
1987年至1991年出任財政司政務助理
1991年至1995年年初出任貿易署助理署長
1995年至1997年6月任香港總督彭定康的私人秘書
1997年7月至1999年2月出任香港回歸後首位香港駐倫敦經濟貿易辦事處處長,即香港駐英代表
1999年3月至2001年7月出任香港海關關長
2001年7月至2002年6月出任規劃地政局局長
2002年7月至2003年7月出任房屋及規劃地政局常任秘書長。(後來規劃環境地政局改稱規劃地政局)

原來薯片都唔夠,咁咪得返胡官一個?
曾俊華在1982年11月回流返港,加入香港公務員行列。

1982年11月加入香港政府政務職系,擔任沙田區助理政務專員
1987年至1991年出任財政司政務助理
1991年至1995年年初出任貿易署助理署長
1995年至1997年6月任香港總督彭定康的私人秘書
1997年7月至1999年2月出任香港回歸後首位香港駐倫敦經濟貿易辦事處處長,即香港駐英代表
1999年3月至2001年7月出任香港海關關長
2001年7月至2002年6月出任規劃地政局局長
2002年7月至2003年7月出任房屋及規劃地政局常任秘書長。(後來規劃環境地政局改稱規劃地政局)

原來薯片都唔夠,咁咪得返胡官一個?

天命所歸
push
唔知咩事但推左先
搵人去法庭申請禁制令啦
長洲覆核王你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞