從前有個韓國人比人嚇,驚得濟講左句......

210 回覆
1175 Like 43 Dislike
真人真屎......

有日,我單拖去cafe de coral食嘢,見到隔離枱有個好靚好靚嘅女仔食緊嘢,目測有C,後生樣,我估中五到。

身邊又一個人都冇,於是我就膽粗粗走過去flirt 下佢,
我一嚟劈頭就同佢講話:
「小姐,你真係靚到爆呀!
(唔好問我點講埋icon出嚟,你會唔會講埋標點符號?)

點知我一問完,佢就......
.
.
.
佢......
.
.
.
佢就......
.
.
.
佢就爆開左喇

屌你又係呢啲呃like post

糟糟子開post又冇諗過會咁多正評,預左有人屌生屌死,小糟子都唔會駁嘴,因為......

家和萬事興,家衰口不停。
大家都是一樣的嘛,一家人是吧,巴打
咁有心機打咁多字
咁有心機打咁多字

因為糟糟子都係廢青,都要食飯???
咁多正評竟然冇人推爆個post
咁多正評竟然冇人推爆個post

我前你後,定你前我後
一齊推
push
呢排真係好大壓力 自殺既想法都曾經有過
因為果日真係好無力 覺得自己好冇用
果晚番屋企睇巴打你呢個post啲眼淚停唔到
你點解要阻住人哋死?佢想死嘅時侯就應該俾佢死。
連登同高登既人都一樣
見到人開post話想自殺會叫人去死
我都見過好多
有時可以既我會關心下對方
不過自問唔係好識安慰人
但叫人去死真係好冷血
論據仲要係想死唔會上網開post
之前有個女仔上網放左張天台相上ig就跳左落去
想自殺既人心理係好複雜

以前有個好細個既女仔同網友講佢想死
佢個網友應佢:咁你咪死
佢係屋企自殺死左
好多時你冇心既一句說話力量真係好大
我都預左有人會話我偽善
但係係發生過係我人生入面好深刻既事
雖然我唔係果位網友
但我諗佢呢世都唔會安樂

希望大家講野之前三思
日本年年3萬人自殺Tim
其實都係個人選擇,無乜所謂
生命本黎就無價值
玩夠/頂唔順咪唔玩囉
Push
巴打好有趣
做開濕鳩社工?

想讀
btw 一個好嘅社工,你唔會話佢濕鳩

前社福界同工,做過青年工作,所以感受比較大。
上年有咁嘅風氣個陣夾同事有落區做嘢。
而家冇做呢行,試下係到盡點綿力

綿...從來未愛你綿綿......
珍惜眼前人呀

冇人死社福界邊黎咁多油水位
如果香港自殺率下降 政府咳筆直 我諗到時好多社工要攬住老婆仔女一鑊熟
你平時返工就算啦 做人唔好咁虛偽OK ?
定係我真心左
巴打好有趣
做開濕鳩社工?

想讀

珍惜眼前人呀

如果香港自殺率下降 政府咳筆直 我諗到時好多社工要攬住老婆仔女一鑊熟
定係我真心左

咪撚玩啦!社工只係做自殺case? 社工好撚高人工? 政府cut 筆直?多得淋病唔少,當年佢一個決定搞到成個社福界屌佢老母,從此之後嘢做多咗唔係因為有case,人工冇高過唔係因為冇做嘢......
巴打好有趣
做開濕鳩社工?

想讀

珍惜眼前人呀

定係我真心左

咪撚玩啦!社工只係做自殺case? 社工好撚高人工? 政府cut 筆直?多得淋病唔少,當年佢一個決定搞到成個社福界屌佢老母,從此之後嘢做多咗唔係因為有case,人工冇高過唔係因為冇做嘢......

我講多次,我唔係呢行做囉...我而家係廢青
呢排真係好大壓力 自殺既想法都曾經有過
因為果日真係好無力 覺得自己好冇用
果晚番屋企睇巴打你呢個post啲眼淚停唔到

感動請出聲,愛我請留言
你點解要阻住人哋死?佢想死嘅時侯就應該俾佢死。

我冇阻過啵...我同你係咪有啲誤會,搵日出嚟傾下,酒水你比
連登同高登既人都一樣
見到人開post話想自殺會叫人去死
我都見過好多
有時可以既我會關心下對方
不過自問唔係好識安慰人
但叫人去死真係好冷血
論據仲要係想死唔會上網開post
之前有個女仔上網放左張天台相上ig就跳左落去
想自殺既人心理係好複雜

以前有個好細個既女仔同網友講佢想死
佢個網友應佢:咁你咪死
佢係屋企自殺死左
好多時你冇心既一句說話力量真係好大
我都預左有人會話我偽善
但係係發生過係我人生入面好深刻既事
雖然我唔係果位網友
但我諗佢呢世都唔會安樂

希望大家講野之前三思

唔知三思有冇十二局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞