從前有個韓國人比人嚇,驚得濟講左句......

210 回覆
1175 Like 43 Dislike
啲資料有用 但係啲gag好垃圾 繼續努力

咁我又唔想下下去到斬L咁頂癮
btw thx
呃得自己幾耐
開完post又咪凈係可以睇住人地去死

好撚型呀屌你寵母
呃得自己幾耐

好撚型呀屌你老母
好有意思,但睇完你啲冷笑話我感覺更加絕望
高汁
好絕望 好頹廢
覺得自己好冇用 咩都唔識
搵唔到人生意義
想死 又冇勇氣

我都係咩都唔識,樣樣嘢學得半桶熔岩溝水變黑曜石???

有咩想學,我免費教你~

我連講野都唔識講 成日口啞啞/1999
想做自己想做同鍾意既野 但唔會有機會比我去做到
身邊又冇咩朋友
有個男朋友 佢好忙 唔係成日有時間陪我/理我
什至有時間既時間都係去打機唔理我
成日自己一個人 好攰
覺得人生沒意義了
Sorry想搵人呻下咋

噢巴打,這裡有很樹窿呀!除左我個位叫呀龍嘅友人...

btw 唔會有機會係指?不如講多少少比我聽

#thisisGAY
好有意思,但睇完你啲冷笑話我感覺更加絕望

媽的,你都係正評上一頁啦
呃得自己幾耐

好撚型呀屌你老母

冷靜啲呀!!!
好絕望 好頹廢
搵唔到人生意義
想死 又冇勇氣

有咩想學,我免費教你~

身邊又冇咩朋友
成日自己一個人 好攰
覺得人生沒意義了
Sorry想搵人呻下咋

#thisisGAY

因為屋企人都好反對 話冇前途
btw我係藍絲 非gay
認真討論
一個人自殺,一定有佢個原因。係乜嘢原因,身為外人,實在唔應該外加理由畀佢。
可能因為學業、朋友、家庭、情人、欺凌。講真一句,無從稽考。
不過點解佢地都有一個共通點?都係學生?可能,可能真係學業壓力,導致連希望都冇埋啦。

另外,有個觀點想提一提嘅。你老味啲濕鳩傳媒,不斷將每單自殺案連埋一齊。變想助就風氣。
雖然事實上的確好多學生自殺,不過點撚解要一單一單數住?統計?計算?然後用以數政府不是,數教育局不是?就因為報紙嘅立場,導致一條生命完咗,都要畀人利用。

唔知大家有冇睇過 消失的兇手 ,劉青雲嗰套。
嗰種殺人手法,其實根本同依架嘅狀況類同。

或者可能我諗多咗。但認真希望死者得到安息。

我係隔離po提出過嘅一個觀點
係呢到參與下討論先
當自殺成為風氣 到底責任係邊一方呢

有人勉勵,有人推動。人嘅惻隱之心被評為偽善。到底發生咩事 責任又誰屬呢

好攰

我諗現階段唔係諗責唔責任。
假若你朋友/家人有事,你去幫佢又算唔算偽善?

btw 「霞...霞...」,「霞」溶你啲冰

只可以抱住幫到幾多得幾多嘅心態
命,到底係為誰以生?有乜意義?

有個抑鬱嘅朋友,因為為他人以生而痛苦。亦因爲為自己以生而寂莫。
每次同佢傾偈,只可以講stand by you.
佢同我知,都係冇用。卻無他法。

到依架雖然冇自殺,未自殺。不過每日都心在淌血、撕裂。我身為知已,卻有心無力。

Btw唔好霞,有點gay。
巴打好有心 每人抱住幫得幾多就去幫既心態,可能個社會已經好唔同

正能樣
香港個個習慣左冷眼旁觀
太耐無睇過呢啲爛gag
又幾好笑
ching ho ball
巴打有心 但唔知你啲爛GAG做乜9
認真討論
一個人自殺,一定有佢個原因。係乜嘢原因,身為外人,實在唔應該外加理由畀佢。
可能因為學業、朋友、家庭、情人、欺凌。講真一句,無從稽考。
不過點解佢地都有一個共通點?都係學生?可能,可能真係學業壓力,導致連希望都冇埋啦。

另外,有個觀點想提一提嘅。你老味啲濕鳩傳媒,不斷將每單自殺案連埋一齊。變想助就風氣。
雖然事實上的確好多學生自殺,不過點撚解要一單一單數住?統計?計算?然後用以數政府不是,數教育局不是?就因為報紙嘅立場,導致一條生命完咗,都要畀人利用。

唔知大家有冇睇過 消失的兇手 ,劉青雲嗰套。
嗰種殺人手法,其實根本同依架嘅狀況類同。

或者可能我諗多咗。但認真希望死者得到安息。

我係隔離po提出過嘅一個觀點
係呢到參與下討論先
當自殺成為風氣 到底責任係邊一方呢

有人勉勵,有人推動。人嘅惻隱之心被評為偽善。到底發生咩事 責任又誰屬呢

好攰

我諗現階段唔係諗責唔責任。
假若你朋友/家人有事,你去幫佢又算唔算偽善?

btw 「霞...霞...」,「霞」溶你啲冰

只可以抱住幫到幾多得幾多嘅心態
命,到底係為誰以生?有乜意義?

有個抑鬱嘅朋友,因為為他人以生而痛苦。亦因爲為自己以生而寂莫。
每次同佢傾偈,只可以講stand by you.
佢同我知,都係冇用。卻無他法。

到依架雖然冇自殺,未自殺。不過每日都心在淌血、撕裂。我身為知已,卻有心無力。

Btw唔好霞,有點gay。

明白,容糟糟子係到說句:生亦何歡 死亦何苦
活的,要自在。
死的,也要自在。
最能夠說出死去的,要是最自然的死法,亦是最安詳的,亦是最平靜的。
糟糟子認為,人要到了沒有苦痛的境界之後,才有資格離開這個世界。

利伸 半個莊子迷

霞霞
好絕望 好頹廢
搵唔到人生意義
想死 又冇勇氣

有咩想學,我免費教你~

身邊又冇咩朋友
成日自己一個人 好攰
覺得人生沒意義了
Sorry想搵人呻下咋

#thisisGAY

因為屋企人都好反對 話冇前途
btw我係藍絲 非gay

what is that? you want to do what ar? something big?
巴打好有趣
做開濕鳩社工?
巴打好有心 每人抱住幫得幾多就去幫既心態,可能個社會已經好唔同

我只係諗有咩可以做下,諗諗下就變左...

正諗樣
巴打有心 但唔知你啲爛GAG做乜9

衰鬼,比啲貨我 才盡了

我只係諗有咩可以做下,諗諗下就變左...

正諗樣

有用咩 我女朋友成日都話想死
我講又講過 正能量又比過
都仲係好易唔開心 好易睇唔開 會鑽牛角尖
講太多 我會一直係你身邊
但根本佢都唔想人地救佢
好心痛 我覺得自己都就黎有病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞