從前有個韓國人比人嚇,驚得濟講左句......

210 回覆
1175 Like 43 Dislike
好認真咁睇完其實幾感動 支持
有用咩 我女朋友成日都話想死
我講又講過 正能量又比過
都仲係好易唔開心 好易睇唔開 會鑽牛角尖
講太多 我會一直係你身邊
但根本佢都唔想人地救佢
好心痛 我覺得自己都就黎有病

first of all,well you know 哄女人 is 麻煩啲
哄,係一個長期作戰,古乳有暈:中國不是一日建成的。
身累,但求心不累。
有病,就好睇醫生。

佢乜都唔肯試
睇醫生 唔肯 覺得自己無問題
好似我擔心佢牙有問題 叫佢睇牙醫 佢唔會
仲要無乜理由
有時佢講好唔開心 我安慰完佢 都覺得自己好慘
我究竟可以做D咩
到我話陪住佢 我一訓左
點知佢轉個頭係連登開post話 無人係佢身邊 叫春

路過講句, 爸打, 佢仲肯叫春仲肯同你講唔開心未算最壞,如果佢覺得放負都無人理無人明, 開始屈屈埋埋咩都唔講就最危險, 佢開始覺得絕望

我都明聽人放負會拉低埋自己心情,會幾難頂,如果安慰無用,或者爸打試下盲目附和下佢,佢不滿啲咩你就一齊鬧,至少等佢覺得自己唔係無人認同,可能會好過啲

長遠就多啲帶佢玩下,行山游水睇戲唱k咩都好,轉移下視線

佢已經有同我講過佢好絕望
我而家已經成日附和佢
等佢考完試就同佢去玩

對考試人嚟講,一包朱古力已經好開心

佢唔鐘意食朱古力呀 巴打

你試下擺朱古力入口含溶佢,之後同女朋友無限揭屎揭屎揭屎揭屎 再來兩輪kiss
睇到好滾動
呢排見到啲case好多係後生仔都好心痛
成日諗有咩可以做到 點做正能樣
支持巴打
其實派下膠都幾開心丫

講起膠...我諗起打爛隻膠碗
樓主
韓國人笑話好笑

frd話係一八七二到聽番嚟,我即刻講日本餐廳個gag大返佢
然後我補多句......

你大我牙!牙牙~

拎埋尾彩,之後我就冇見過個frd
啲gag爛得黎又好有心
放負有錯咩 成個社會都係負能量
點解仲係咁加啲正撚樣落去 能量過多會爆炸咖
放負 放走一啲負能量,就係因為我地責接唔到咁多先要去解放自己。
都係想有人明白 都係想有人陪伴
有頭髮 邊個想做熾哥
但係每一個話想幫,但實質都係推緊我地去死 食屎啦你班正撚樣

巴打,絕望之際,其實你只要可以話俾佢個心知你會係佢旁邊陪住佢就夠咖啦
唔好自責自己做唔到野,佢都唔想你因為佢而自責。

我今日真係去左剪頭髮,你熾哥話緊我???

其實放負係件好事 起碼知自己係有唔開心要解決啊
可能呢刻未必有人明你又或者解決唔到
但係你肯講 巴絲都肯聽架
樓主d gag明明唔好笑但睇到最尾都係笑咗
加油!呢個社會需要多d正能樣
自殺警號果張facepalm...
樓主好波
睇完覺得好感動,樓主好有影響力,成個人即刻精神哂

精神啲!
糟糟子頭先收到好消息,有電話打嚟叫我in 社工highdip 越嚟越正氣喇 求interview攻略
Push
當支持人自殺嘅人話我地俾假希望人嘅時候佢地都唔好俾假絕景人
未來係點冇人清楚,但只要想自殺嘅人願意講我地就願意聽
唔好以為永遠得自己一個面對呀
我覺得樓主啲笑話幾好笑
糟糟子頭先收到好消息,有電話打嚟叫我in 社工highdip 越嚟越正氣喇 求interview攻略

加油啊!邊間啊?準備下自我介紹同諗下自己點解想做社工!
最好就了解個course啦,了解下時事都可以架!
期待你有好消息 offer god will bless you

加油啊!邊間啊?準備下自我介紹同諗下自己點解想做社工!
最好就了解個course啦,了解下時事都可以架!
期待你有好消息 offer god will bless you

明愛呀,thx
望唔到將來 早啲脫苦海 唔好咩

冇人望到將來啵ching
你望到個陣,到時應該好出名

係正正常常絕大部份年輕人都睇唔到出路既情況下 我睇唔出我有咩特別過其他人
遲啲儲夠廿萬過大海博一博 得就得 唔得就

影響力就冇乜喇,精神病就有,成日比人捉去做研究,研究一次有$500收
樓主好波

我覺得既然都敢去死 咁點解唔留番啲勇氣好好地活番一次去做啲令自己開心既事?
雖然萬事起頭難姐 但只要你堅持 實有同路人既 只要你肯搵肯敞開心屝 實有人同你結伴同行互相扶持既

btw 雖然呢番說話十足對白咁 但自問覺得都無錯呀~ 不喜勿插
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞