從前有個韓國人比人嚇,驚得濟講左句......

210 回覆
1175 Like 43 Dislike
Strong post lau ming
正皮淨係比d gag
睇完feel到正能量
巴打好有趣
做開濕鳩社工?

想讀
btw 一個好嘅社工,你唔會話佢濕鳩

前社福界同工,做過青年工作,所以感受比較大。
上年有咁嘅風氣個陣夾同事有落區做嘢。
而家冇做呢行,試下係到盡點綿力

綿...從來未愛你綿綿......
珍惜眼前人呀
樓豬好有心去留意同吸引人去睇個post啊,其實而家日日平均有一單.......
真係會覺得自殺係有用咁
希望多啲人睇到個post
讚!
有用咩 我女朋友成日都話想死
我講又講過 正能量又比過
都仲係好易唔開心 好易睇唔開 會鑽牛角尖
講太多 我會一直係你身邊
但根本佢都唔想人地救佢
好心痛 我覺得自己都就黎有病

first of all,well you know 哄女人 is 麻煩啲
哄,係一個長期作戰,古乳有暈:中國不是一日建成的。
身累,但求心不累。
有病,就好睇醫生。
關我咩事 你死你事
咪阻住我返工
但根本佢都唔想人地救佢

first of all,well you know 哄女人 is 麻煩啲
身累,但求心不累。
有病,就好睇醫生。

佢乜都唔肯試
睇醫生 唔肯 覺得自己無問題
好似我擔心佢牙有問題 叫佢睇牙醫 佢唔會
仲要無乜理由
有時佢講好唔開心 我安慰完佢 都覺得自己好慘
我究竟可以做D咩
到我話陪住佢 我一訓左
點知佢轉個頭係連登開post話 無人係佢身邊 叫春
樓豬好有心去留意同吸引人去睇個post啊,其實而家日日平均有一單.......
真係會覺得自殺係有用咁
希望多啲人睇到個post

小糟子本身都係堅強人士,早排自己落街飲悶酒竟然有幾秒認同解脫,好彩比理志救番。
理志話我知:一日我未溝到女,我是永不會死的,阿門。
關我咩事 你死你事
咪阻住我返工

寶寶,我都就出門口返工
巴打好有趣
做開濕鳩社工?

想讀

珍惜眼前人呀

糟兄 原來你係連登仔至撚憎嘅社工

真正有心嘅社工唔多,真正有心嘅人更加唔多。
你甩開咗職業,仲咁關心
從心敬佩
上年一位大學同學睇唔開走咗
走前其實佢比咗好多 signal :佢好唔開心,出親街都喊,問佢又唔講,話覺得身邊所有人包括我都好假,亦休咗學
當時我好無知以為佢只係心情唔好,安慰完過兩日就冇事,點知永遠再見唔到佢

希望大家可以開始留意身邊人,人有時係好軟弱,可能你唔明佢點解咁抑鬱,但呢種感覺對佢地黎講係切份實實
多謝樓主咁有心分享有用嘅資訊
但根本佢都唔想人地救佢

身累,但求心不累。
有病,就好睇醫生。

佢乜都唔肯試
仲要無乜理由
我究竟可以做D咩
到我話陪住佢 我一訓左

召喚 有力女朋友 絲打入嚟

若在他日,她能看化一點,她便知道你的付出。
男女係唔公平,永遠男哄女,冇計,唔係因為鬼叫你係佢男朋友,而係因為佢係你女朋友。
可以同你度下屎坑橋,浪漫啲哄下女朋友
上年一位大學同學睇唔開走咗
走前其實佢比咗好多 signal :佢好唔開心,出親街都喊,問佢又唔講,話覺得身邊所有人包括我都好假,亦休咗學
當時我好無知以為佢只係心情唔好,安慰完過兩日就冇事,點知永遠再見唔到佢

希望大家可以開始留意身邊人,人有時係好軟弱,可能你唔明佢點解咁抑鬱,但呢種感覺對佢地黎講係切份實實
多謝樓主咁有心分享有用嘅資訊

中大?聽過小白花行動?其實成日講遍地開花唔係冇原因的...
但根本佢都唔想人地救佢

身累,但求心不累。
有病,就好睇醫生。

佢乜都唔肯試
仲要無乜理由
我究竟可以做D咩
到我話陪住佢 我一訓左

召喚 有力女朋友 絲打入嚟

若在他日,她能看化一點,她便知道你的付出。
男女係唔公平,永遠男哄女,冇計,唔係因為鬼叫你係佢男朋友,而係因為佢係你女朋友。
可以同你度下屎坑橋,浪漫啲哄下女朋友

多謝你先巴打
我都明白佢係我女朋友 所以我要關心佢
但有時心都會累 可能我都開始習慣了
巴打好有趣
做開濕鳩社工?

想讀

珍惜眼前人呀

糟兄 原來你係連登仔至撚憎嘅社工

真正有心嘅社工唔多,真正有心嘅人更加唔多。
你甩開咗職業,仲咁關心
從心敬佩

我唔係社工,但我確係有心做呢行,搵緊書讀。
有嘢就繼續講,覆到你我實覆。
yes ar 我R水吹呀

我都想,一齊奔走很遠?
約個時間,pm no. 比我,我想識囝囝
糟糟子開post 本身心情比較沈重,睇到眾巴留言支持同正評,糟糟子開心返。see? 爛gag唔笑唔會有人搞!
謝了兄弟。覺得有用資料可以spread 開去,多作關心,風氣就唔同。

糟糟子而家去換衫出門返工,轉頭見

.

.

.

其實我去搵笑話,比啲爭扎時間我

比多啲人睇下都好
但根本佢都唔想人地救佢

身累,但求心不累。
有病,就好睇醫生。

佢乜都唔肯試
仲要無乜理由
我究竟可以做D咩
到我話陪住佢 我一訓左

路過講句, 爸打, 佢仲肯叫春仲肯同你講唔開心未算最壞,如果佢覺得放負都無人理無人明, 開始屈屈埋埋咩都唔講就最危險, 佢開始覺得絕望

我都明聽人放負會拉低埋自己心情,會幾難頂,如果安慰無用,或者爸打試下盲目附和下佢,佢不滿啲咩你就一齊鬧,至少等佢覺得自己唔係無人認同,可能會好過啲

長遠就多啲帶佢玩下,行山游水睇戲唱k咩都好,轉移下視線
但根本佢都唔想人地救佢

身累,但求心不累。
有病,就好睇醫生。

佢乜都唔肯試
仲要無乜理由
我究竟可以做D咩
到我話陪住佢 我一訓左

路過講句, 爸打, 佢仲肯叫春仲肯同你講唔開心未算最壞,如果佢覺得放負都無人理無人明, 開始屈屈埋埋咩都唔講就最危險, 佢開始覺得絕望

我都明聽人放負會拉低埋自己心情,會幾難頂,如果安慰無用,或者爸打試下盲目附和下佢,佢不滿啲咩你就一齊鬧,至少等佢覺得自己唔係無人認同,可能會好過啲

長遠就多啲帶佢玩下,行山游水睇戲唱k咩都好,轉移下視線

gd advice 請君留下,星呀星,接力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞