(棒球)MLB 2019賽季討論區 (5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
如果計埋非fa既rumor
Price Kris Bryant Hader

Price講明想賣,但唔食一半糧都難有人接

我熊想降薪重整,老大實要趁手賣換靚package

Hader似係想趁係高點搵人接手,呢兩年個使用量咁高,有Andrew Miller果類長中繼既foresees,好大機會會爆,爆之前換到新鮮貨係最理想

大既Rumor大概係咁,但Mets既Degrom其實都傳左會走好幾個轉會期,但都冇的起心肝重建
Angels至少都要簽/交易一個SP返黎
如果唔係就算有Trout-Ohtani-Rendon依個癡線打線都好
都係陪跑陣
最好就Ryu+David Price
咁就有睇頭
其實柳 /開口/Price 執到兩件都好好
雖然以天使個rotation 補兩個都仲未夠
尤其大谷應該冇可能全勤dh+投一休四

柳應該短約高薪,Price如果可以傾到食一半人工既話話唔定可以簽哂三個

但dodgers有講話想簽番肥柳
所以應該冇可能簽哂三件...

天使薪資空間大,但幾時要大力用錢先係關鍵
反正Pujols 張約卡左係到,留到等佢完約一定係比較聰明既選擇
唯一問題就係果陣怕有錢冇人比佢簽
今年個市咁好
我係佢就簽定先
唔買sp戰積差仲影響收入
依家簽咗Rendon, 大谷又開始投返,加埋Mike Trout
依家唔煲大個觀眾市場幾時煲
天使離豪華稅仲有4000萬左右
Price份約好似仲早過Pujols 一年完
呢兩三年天使都只會係陪跑,買人係為左磨合同吸觀眾
Trout真係慘,應該要頂到30歲隊波先開始有競爭力
新手咩都唔識想出年去LA Dodgers stadium
我見佢對SF giants有3個日子,分別係18/9 19/9 20/9,究竟係咩事
冇錯吖
兩隊波係會連續兩日/三日喺同一個個stadium打
咁三日有咩分別,主力輪休?
starting pitcher會唔同
fielder通常都差唔多

不過嗰日可能會有唔同活動 或者送啲紀念品嗰啲
thx巴打
3日都打同一隊其實會唔會悶
去旅行睇黎講好似仲好
冇傷既話短時間可以睇晒成隊
我睇1日架炸仲要安排睇nfl nba
原來夾唔到mlb同nba
其實睇棒球同睇足球係完全唔同

棒球場館大,有周邊行,轉場時間又多,節奏慢。適合同朋友/屋企人一齊去睇,邊吹水邊睇。
一場3個幾鐘但有4分1時間係換邊,換投手熱身。
每棒中間既停頓時間長,甚至每球中間都有幾十秒時間,由打者係框外思考完入框,到投手睇暗號set-up

所以你冇可能3個幾鐘都focus係場波上面

所以好多人入場就好似tvb咁慣性收視當同朋友去聚下,不過佢地唔係去酒吧係去球場咁解
白襪今年個陣值得期待一下
肥仔柳去Jay's, 4年80M

Angels含撚啦屌你
肥柳去左藍🐦
一個投手都簽唔到
Angels 冇投手就真係收得皮
原來佢哋有簽投手⋯⋯Dylan Bundt
重有 julio Teheran

水迷如我心涼
抽到應一應😆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞