(棒球)MLB 2019賽季討論區 (5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
9年約
係咪史上最高人工狀元
9年 324M
比我想象中耐
Harper 高d?
六合彩性質

Didi復出廢到,仲要防守廢,棒都冇埋真係食得屎
一年約搏佢彈番起
唔比呢個長度既約簽唔到佢啦

就算40m/yr 但得4-5年佢都唔會簽
保障唔夠
你睇下水手個King咁,年齡去到31-32完約,幾尷尬.
唔係個個都JV可以老年彈番起
洋基真係癡撚線
地球上冇一個pitcher值9年約
7年我都覺得多
仲要咁撚貴
不過多謝Yankees將佢帶離AL west
Angels岩岩先同Giants換咁d錢返黎
係咪同Dodgers同Rangers搶Rendon既時候
Dodgers好似想搶Madison Bumgarner
Angels都想要Madbum
今個offseason 好睇過上年好多
上年好安靜
天使呢家咩都搶唔到
Rendon Wheeler Madbum 應該要至少搶一個

出到3億都搶輸洋雞真係慘
Zack Wheeler同Phillies簽咗啦唔係咩

其實我覺得依個價Yankees都真係all in黎既
Wheeler落實左la
咁天使仲慘
Madbum近年真係小回塘,講真就算佢playoff再勁,天使呢家要既係有個穩定既rotation同埋一個明星野手幫佢入playoff先

Madbum季賽呢兩年真係好一般,入唔到playoff ,佢playoff再神都冇用
可能搶肥柳呢😂
Reddit有個先知predict咗Angels同Giants換錢同簽唔到Cole
同一個post講咗依家佢Target係Rendon 肥仔柳同Madbum
Btw Justin Upton有冇被送走
Boras offseason scorecard:

Cole: $324M.
Strasburg: $245M
Moustakas: $64M.

Total: $633M.

Still to come:
Rendon, Ryu, Castellanos, Keuchel.

肥佬真係一個轉會期賺我幾世搵既錢
每份約抽5%
個5%又唔係佢袋哂既,佢成間公司黎

但係都係好撚多
Rendon必定大約
肥柳應該短期2-4年高年薪

加埋呢兩張都夠食100年
洋基會唔會賣ja happ?
我係唔知點解上年咁貴簽番佢
Yes
最後 report 嘅 offer
天使同道奇都願意出300m 以上嘅約
全部8年起跳
Theo 名言
"If not now, when?"
Rendon to angels
7 yrs 245m
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞