(棒球)MLB 2019賽季討論區 (5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
Verlander 0-6
如果國民贏
Rendon真係值得拎mvp
not even football is popular so i don't think baseball could.
unless, to be honest, there is official betting to both.
我都覺Rendon贏soto少少
唔會係Soto,佢得一場係關鍵一擊
Rendon 除左關鍵打擊仲有關鍵防守
呢個wc 佢守三壘仲勁過Chapman咁,咩都守到

Mvp應該係 小史,Max Rendon 三選一
小史冇野好講,Max要睇埋聽日
Rendon眼角粒痣好有型
如果咁諗Max Scherzer 會唔會計好哂

今年主場魔咒+Cole勁抽
就特登唔出G5 賭一舖 用其他人打Cole 下駟對上駟

結果真係有g7,佢就抖左6日仲要係客場出賽,又對住三巨頭最廢既Zg,變左自己上駟對下駟

留名睇聽日scherzer開癲狗mode
https://youtu.be/fryE0iTmJaw?t=303
請問呢球點解係OUT?
話佢阻住Gurriel接波
其實呢單討論度好多
呢球如果係季賽一定唔捉
不過季後賽又係生死局可能捉得緊d

理論上3呎線內都可以跑,但唔可以係傳球路徑上面,咁岩佢又傳得唔好...

Turner 小小慘,不過贏到就得,係Rendon少左分打點
依個1000%係個審亂鳩咁判
捉緊條春
講明 judgement call
根本唔關捉唔捉緊事
Turner 由頭到尾跑直線
個波仲要係傳去佢背脊
根據個 judgement logic 所有 catcher field bunt 根本唔洗傳一壘
直接扔去個 runner 度就得
準備入手scherzer波衫
似乎要hold 住先
3局50幾pitches
升空了
想問下琴日嗰球點解冇得挑戰 球証又冇得睇重播
有睇重播,Dave Martinez 之後繼續嘈結果比人eject
大聯盟副主席Joe Torre接受FOX訪問時表示,這次的情況不能進行重播輔助判決,因為這是主審的自由心證(就如好球帶不能挑戰一樣)「他們只是戴起耳機再三確認跟Martinez解釋的內容沒有問題,而且這判決是不能抗議的,你不能挑戰主審的自由心證」

我見D 台仔LINK咁講先問下 唔係好識

各位小心,燈神發功
Rendon
追返分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞