[獨撚鳩遊]4日3夜山陰快閃鳩鳩鳩遊

216 回覆
14 Like 1 Dislike
沙丘靚WOR
岩岩去完中國地區
沙丘靚WOR
岩岩去完中國地區

鳥取除咗沙丘仲有咩好去

我見個市好頹
沙丘靚WOR
岩岩去完中國地區

對堆沙真心無興趣
沙丘靚WOR
岩岩去完中國地區

鳥取除咗沙丘仲有咩好去

我見個市好頹

其實都無咩地方去 我去埋賀露港

鳥取沙丘

宍道湖

早幾日先岩岩返香港
留名睇景

鳥取沙丘

宍道湖

早幾日先岩岩返香港

宍道湖呀…可惜睇唔到
黎緊會去 廣島入米子走
主力島根 鳥取應該下次先 同你一樣對啲沙無咩興趣
黎緊會去 廣島入米子走

plan緊會唔會去埋岡山
黎緊會去 廣島入米子走

岡山唔錯
黎緊會去 廣島入米子走

岡山唔錯

講錯,山口至岩

鳥取沙丘

宍道湖

早幾日先岩岩返香港

宍道湖呀…可惜睇唔到

師兄呢個夕陽係指數幾多先會出現
鳥取想睇柯南多些
黎緊會去 廣島入米子走

岡山唔錯

講錯,山口至岩

不如去萩
鳥取想睇柯南多些

唔識柯南
黎緊會去 廣島入米子走

岡山唔錯

講錯,山口至岩

不如去萩

我諗住夜晚廣島搭JR去山口,去到訓一晚,一大早去2個景點,然後就去主打既島根
由津和野一路落大田>出雲>隱岐咁玩
依家係苦惱山口嗰part拖住個喼唔知點# 去既地方拖唔到喼
山口一定要去秋芳洞
黎緊會去 廣島入米子走

岡山唔錯

講錯,山口至岩

不如去萩

我諗住夜晚廣島搭JR去山口,去到訓一晚,一大早去2個景點,然後就去主打既島根
由津和野一路落大田>出雲>隱岐咁玩
依家係苦惱山口嗰part拖住個喼唔知點# 去既地方拖唔到喼

無coin locker咩
留個名先

見到呢個牌姐係差唔多到天守了

去個陣NHK播緊大河劇《真田丸》,咁岩就有用呢度取景
去到個陣都有d日本人黎朝聖

到而家都唔明點將d石運上山,痴線

雖然係現存天守,但都只係重要文化財同指定史跡

望返落去,都幾有滿足感既

主角出場
佢係現存天守入面最細同位處海拔最高既天守

真係幾細下,
btw識備中松山城係因為玩太閤立志傳用三村家
一個畀毛利、宇喜多夾住既小大名,要發圍接近無可能

再btw呢一日好好天,之後就兩日.....

重有免費茶飲,甘露啊

入天守盛惠300yen

同其他好多木地板既天守一樣要除鞋,然後有拖鞋畀埋你

現存天守最多就係呢d好難行既樓梯

圍爐

又一條

二樓得個御社壇

穿窿既木地板......望到下層

後面重有棟二重櫓,不過入唔到的
同埋再行遠d重有大松山城跡既,不過無行到咁入喇

好快行完個天守,回程落山,真係天氣好影乜都靚d順眼d

呃左程穿梭巴士坐返落城見橋公園
因為300yen係來回的,佢應該係上山個程收錢的
但因為我係行上山,落山佢又無收我錢

係城見橋公園再行返落頭先落車個度,有個無人既公園,我諗應該好耐無人用過d設施,天陰d既話個feel應該幾恐怖

葉子紅了...

下一班巴士要等多個幾鐘先到,人又唔多個既情況下,行到無野好行,
想call的士又唔識call,開google map望下原來行返備中高梁站要半粒鐘多d,
離最近個班特急又係半個鐘,把心一橫決定行返車站
又係無人用既設施.....

伯備線既踏切

結果急步行底下返到車站......我係送車尾
如果個陣早5分鐘決定行係趕到班車

下班普通車半個鐘後有,而特急就一個鐘一班,
去到岡山時間差唔多,所以搭普通車算
國鐵213系電車,國鐵解體前最後一款新型電車

一個鐘就到左岡山,最近去關西都過左去幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞