召集所有紋身及刺青愛好者11

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
一直想紋好耐,最近大病一場,人生有感及時行樂/自己想做既事
想問一下各位有經驗巴打,通常圖案係自己諗完先去?定係紋身師會幫手Design
通常收費大約幾多 唔係要求最Top 紋身師,但病完之後要企理乾淨,想大約攞個預算
紋完身好似發炎點算好

分享下今日畫嘅作品 仲未完成嘅
如果有興趣可以睇下我Instagram @dennislele_tattoo
http://www.instagram.com/dennislele_tattoo
有無人試過洗紋身

利申唔係想遮左啲紋身
搵咗小國師傅炸咗成隻手佢 今個星期日開始
你所講既都差唔多,不過最好自己有d概念先,有d紋身師想你有自己有想畫既唔好全部交比佢諗

利申:有紋,因為冇諗過紋乜而比個師傅再排過
肯收皮未
自從佢一連幾日咁hard sales 我已經block 咗
兩個條隊都長到hihi
黑灰嘢嚟講,佢地都係喺香港等最耐個兩個

但我想講佢兩個雖然都黑灰,但其兩者風格好唔同!
洗過,洗完再紋返
痛過紋身好撚多
洗左幾多次先洗晒?
有師傅按圖收,有師傅計鐘收,幫我紋個師傅$2000個鐘但淨係計落筆,頭尾計埋休息同準備兩個幾鐘,收左個半鐘錢,上去傾圖佢會了解你想要乜,會大概比個預算你
揾咗lesshunter紋
留意咗佢作品幾年,但估唔到第一個揾佢紋嘅係coverup
因為本身揾咗個傾緊偈嘅紋身師紋,但紋完唔係想像中咁
佢好細心,約去傾圖,
即刻就整到個draft,再到紋都好快同埋好認真
而且佢會去research我想紋嘅嘢
Overall好滿意
同埋佢都幾內斂,唔係mk嗰種紋身師,所以覺得同我自己幾夾

但因為想尊重第一個artist所以唔post圖啦
賣廣告? 呢啲唔係基本咩
唔係嫁
有啲唔會約見面傾 又唔會好認真咁research
紋嘅前一晚先出到圖

咁都叫廣告

同埋想講人夾人都好重要
去過啲studio播啲mk pop songs, 但佢播ambient

六小時
仲有五個session...炸成隻
一口呀
我驚個紋身師手攰多啲

成幅萬7 香港紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞