召集所有紋身及刺青愛好者11

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
想紋有關齒輪同時間mix 既紋身
但見香港好似咁樣mix 既唔多
我見Zink 既構圖同人工都唔差
想請問仲有無推介唔該
不推文

1 月19 日 3 點 遮打道見

3:00 pm 遮打道 見

月頭破左處,今晚已經紋第二個
你真係唔識架喎
講唔出一味話唔識 笑
Zink 個種黑灰Style 香港得佢係咁! 你要搵佢個種一係你去外國,一係你搵返佢囉
笑....邊個笑緊都唔知! 其實有心搵,上網搵有幾難?好心教緊你嘢,你又懶醒唔撚信! 係要迫埋其他無興趣知嘅人睇咁大篇野

俗稱凡士林或石油凍的礦脂(Petrolatum)屬於石蠟(Paraffin),那是一類從原油蒸餾過程中殘留下來的混合物。除了作為化粧品原料外……當知道石蠟的來源與這些用途後,其實不用再多做說明,已經很難讓人相信此物質能夠護膚養顏了!……德國最權威的產品評鑑機構Stiftung Warentest是如此描述石蠟的:「天然化粧品公司不使用這種成分,因為它會像一層膜似地黏貼在皮膚上,妨礙氣體的交換。」與之齊名的消費者雜誌Öko-Test則警告:「石蠟比例超過10%的產品會促使皮膚乾燥及皺紋形成;這類來自原油的人造物質干擾皮膚自然的調節機制,還可能積累在肝臟、腎臟和淋巴結內。」主張天然護膚品的團體說得更直接:「石蠟雖然能鎖住水分,卻沒有真正的保養效果;反之,它妨礙再生,甚至長期破壞皮膚的酸性保護層。這種『密封效果』損傷細胞的新陳代謝,且干擾換氣,最終導致皮膚比以前還乾燥。一旦不再使用該產品,這種負面影響便顯而易見。石蠟也造成多餘的皮脂無法正常排出,阻塞毛孔並帶來粉刺。」而礦脂大概是石蠟中最糟糕的成員,它的安全性爭議很大,尤其不應該作為護唇膏成分。在歐盟的危險物質指南中,礦脂若純化的不夠乾淨可能會含有多環芳香烴,他被認為屬於可能的致癌物,故規定化粧品製造商必須保證絕無汙染、並清楚整個精煉過程,否則禁止添加在產品中。但在產品安全屢屢破功的台灣,消費者就得當心不是來自歐盟的這類產品了!
鎖住水份
我係咪同緊舊石講嘢
係啦係啦你威你叻 慢慢活係自己世界
( Show Blocked User - 托住個七 ) 傻既
活喺自己個世界嗰個好似係你喎!你係咪搞錯咗
大佬,我好心分享叫人唔好用!
但你一路喺度challenge 我
傻鳩真係無得救
岩先紋完等等up上嚟
香港紋架?
正呀! 原來煲底嚟
紋有顏色(填色)係咪痛啲同易甩啲 ?
唔該先我嘗試搵下seanting,佢既style 同Zink 差唔多,雖然我知真係要等好耐
今朝碌下story就見到你個紋身
竟然會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞