召集所有紋身及刺青愛好者11

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
用返tattoo goo好啲
娥羅納英愈搽愈痕
我紋左幾粒英文字ja 等佢甩左焦再補圖
依家仲係紅紅地好柒 又痕
凡士林令皮膚好易乾。色澤冇咁靚
但亦都可能係紋ge 位本身膚質唔同
整個acab仲好啦我早上星期整左隻
我紋會思前想後 始終紋左就返唔到轉頭
但係Acab好似係囚犯文化我紋左隻被子彈打中既眼
上個月紋咗第一個
中間兩個係上個月中響曼谷揾師傅紋
傳統手紋,拎住支好長嘅針,一針一針咁拮落嚟,但真係完全唔覺痛,紋完返去酒店沖身個下仲痛過紋

幾有特色
我整左個骷髏頭殺警
邊間?有性趣
但係大家會跟紋身師講用咩就用咩定自己會搵紋身藥膏搽
其實我紋呢 d 係經文/符,紋完之後個師傅會作法為佢開光,所以幫我紋嘅師傅,唔係紋身師傅,而係僧人/法師

不過如果淨係想要圖案而唔需要開光的話,泰國都好多紋身舖可以做,例如: All day tattoo studio
https://www.alldaytattoo.com/sak-yant-tattoos-bangkok/
如果想紋幼體英文係手指邊邊位,係咪好快會甩想紋個細細地嘅係啲唔太覺眼嘅地方可以揀邊同冇咁痛
我同自己講如果隔幾個月之後仲有同一個諗法既就去紋
不過我都係諗住紋細細個 自己未接受到好大幅圖係身
我只係求個平安,同埋而家我一個一個咁紋,到咗第日退休再去揾師傅幫我填滿晒成個背脊
幫我紋開個個叫pitta 佢介紹用支叫bepanthan既 我覺得堅正!
我想問紋身之後14日可以用梘液洗未?
上網睇過有人話唔好
喺外國紋完都俾咗支sample,都冇用到

我想搵pitta 紋啊你去韓國搵佢?
紋完handlpoke但覺得啲線好似太幼
新手想問下呢類係叫咩style 同埋呢種時間長咗會唔會keep得唔好 已經揀好紋身師準備破處
早排終於的起心肝紋左第一個armband紋身,真係勁開心 紋完第二日已經諗住想炸埋另一隻手,請問咁多位呢個屬於咩風格呢 同埋咁樣炸一隻手要預大約幾多錢左右呢?
冇類似咖啦,鐘意就搵返nadi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞