召集所有紋身及刺青愛好者11

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
新手想紋個bar code寫上自己同老婆生日日子
但見樓主個list好似個個師傅都會有自己style
bar code應該屬於邊種?
第二幅個荷花圖案禪味重, 好靚
btw 絲打係咪做開運動, 好fit下
紋身
bar code唔使問,個個都做到冇人會推介,不過我聽過紋身師講話得死人先會有bar code,紋唔紋就自己諗
洗牙嗰啲叫痺啊?
學到野
仲要紋埋日子😂好撚唔老嚟,勸巴打唔好
咩叫禪味btw 係木蘭花黎
係有做運動既...不過肥左啦..肥絲大隻
想講係蓮花, sor自膠
我想指個圖案幾有佛教氣息
其實仲有背景 一直諗加唔加 因為加左係變左另一樣野黎
反而有興趣想知有無巴打絲打會紋腦魔/連豬
可以紋邊
背脊
成個背都係豬
牛高馬大但係有啲好可愛既紋身
我覺得佢紋個時就 還可接受 但佢抹走多咗既墨個一下真痛到傻 就好似你本身刷傷咗 有人再係個傷口上面大力咁抹
咁係因為個紋身師粗魯,同埋用啲好撚”鞋”既紙巾大力抹
雖然我都明白抹乾淨啲會睇得清楚啲,但都可以唔洗咁大力啊
我紋過兩個都係差唔多 所以應該唔關粗唔粗魯事 可能我個人感覺問題 不竟每人個feeling 都唔同
我有十幾個紋身,得一個係咁,不過可能同位置有關,嗰個係心口,好大個,佢每抹一次,我都要閉氣忍撚住先得😂
忍痛高手

不過岩先醒起最痛唔係抹個下 其實係最後紋白色先最痛
係,因為白色通常都係再上係其他顏色上面,即係係原本個傷口度再落針,同埋通常係最後先紋,個忍耐力已經差唔多到極限,所以係好撚痛
我第一次紋身,想紋BLACK & WHITE 一棵樹係心口
之前係上面LIST問左幾個大家都安排唔到時間
請問大家有咩師傅可以推介吓
Black & white 每個紋身師都有唔同style
我建議你上下ig 搵會比較好 睇岩先再諗 有機會你想要個個係外國先有 你自己諗清楚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞