召集所有紋身及刺青愛好者11

1001 回覆
9 Like 4 Dislike

想問有冇人紋呢種風格 (叫咩
3D?
kubrickgood
goyotattooart
ehae.ink
maxinengps

想請教下呢幾位紋身師既圖算唔算幼線?
我想紋類似風格既花,但唔知會唔會好似小清新咁好快化
Kubrickgood 真係好正 不過好似好耐都冇open booking 我都想比佢紋
唔難做?知唔知落針要控得幾好 由上一個Post見到你 Keep住賣廣告 可唔可以唔好咁Hardsell
想紋想左好耐都未紋 乜都唔識
想紋鯨魚/太空人 有無巴打有師傅介紹 第一次咩都唔識
我覺得應該睇你鍾意咩圖
好似我咁 鍾意教堂玻璃
加上想紀念自己鍾意既歌手
就變左教堂玻璃+火
之後就搵你覺得信得過幾師傅
同佢討論可以點樣做個圖
唔知邊啲師傅信得過
同埋錢又點樣計
香港有冇traditional tattoo style 推薦
Japanese or American?
睇返第一版會有答案
10月8日:提款日
各大銀行總行撳錢
https://lihkg.com/thread/1634001

10月9日:文宣日
齊齊修補連儂牆

10月10日:消費日
全民幫襯黃色店鋪,18區排長龍
https://lihkg.com/thread/1634353

不如你喺第一個po逐個artist 睇下先

撚知你想要咩風格
功課都唔做下就問
你張相唔清,你想講邊個位?

以我認知好多紋身師都會補一次 (但會講明呢啲係by hand, not perfect as printed )
另一位巴打講得啱
你睇左第一版嘅師傅嘅作品先
睇下有冇心水/接近嘅風格
再睇下有冇果間舖嘅環境
衛生好緊要
至於價錢 有啲按小時收
有啲按圖嘅大小同複雜程度去收
通常都係傾完圖先知實際價錢
初步idea都係初步估價
想破處 但係啲紋身師真係好有性格一直約唔到之前搵嗰個話遲啲答我就冇搵過我 前兩日搵嗰個又隔好耐先覆一句
如果有興趣可以搵我討論下 我係岩岩學滿師既紋身師 雖然之前有巴打話我成日係po留言太hard sell 其實我都只係想同大家交流下 如果岩傾又想比我一個機會我 我一定會好好珍惜幫大家設計一個啱心水嘅紋身架
有興趣就follow 下我 https://www.instagram.com/p/B25k4XWBPqU/?igshid=1qsebp6j4505r
有冇人每次紋身都諗住唔會再有下次
紋緊嗰陣心諗好撚痛下次唔撚再紋

點知 ...
想問下香港有冇紋身師會紋梵文
啱啱破處仲要係手臂內側勁想快啲完
痊癒之後又想嚟過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞