[秘聞]當世四大天王︰黎郭劉張

1001 回覆
2757 Like 16 Dislike
唔關事嘅人,唔好亂作故仔好嘛,尊重返樓主
巨基同eason呢
高質
好高質 仲要歌詞做對白
支持
留名先
鄭秀

自小與志安道長,梁文漢,永康道長一同拜入星華門下,年紀最小,本因出身卑微,無望拜師,但因自小青梅竹馬的志安道長極力推薦,湊合之下才得入名派,排行第四,
故又名湊四
但鄭秀武學天份極高,於雙十之年已練成星華派武功極致,眾師兄弟難望其脊,
更無師自通揉合東洋武學,
創出"蹉跎.狠狠"心法,於第二十屆紅山論劍,
以後起之秀身份與當世四天王鬥得難分難解,震驚武林,風頭一時無兩,被喻為星華掌門梅芳第一接班人,
但因年少得志,氣燄逼人,致眾叛親離,
最後更叛出師門,消聲匿跡.......

亦有傳她早已走火入魔。

鄭秀

自小與志安道長,梁文漢,永康道長一同拜入星華門下,年紀最小,本因出身卑微,無望拜師,但因自小青梅竹馬的志安道長極力推薦,湊合之下才得入名派,排行第四,
故又名湊四
但鄭秀武學天份極高,於雙十之年已練成星華派武功極致,眾師兄弟難望其脊,
更無師自通揉合東洋武學,
創出"蹉跎.狠狠"心法,於第二十屆紅山論劍,
以後起之秀身份與當世四天王鬥得難分難解,震驚武林,風頭一時無兩,被喻為星華掌門梅芳第一接班人,
但因年少得志,氣燄逼人,致眾叛親離,
最後更叛出師門,消聲匿跡.......

亦有傳她早已走火入魔。

一入耶派已經走火入魔
留名
野史

奇俠-古天

魔門出身,後改邪歸正,
經拳聖張榮賞識,
引薦巨閥無忌門,因天資聰穎,備受重用,
惜被揭發早年魔門惡行,
一度被無忌門投入冰封大牢處分
後立志洗心革面,苦行修練,
致青絲盡斷,皮膚全成黝黑,神功境成。
出關後憑手上奇兵「金旗留痕」,
於綠林行俠仗義,有惡必斃,令惡賊聞風喪膽,
當時有傳魔門中人,戲稱古天為"追命林禽"
可見古天對魔門惡徒之心狠手辣。
及後更自創先天神功[能.太能],
能吸收太陽罡能,令內力生生不息,皮膚長期保持黝黑,越黑越強,越強越黑。
古天有一愛好,專收集天下奇兵,
江湖流傳古天手握逾千奇兵神器,
需巨資興建神兵寶庫方能盡存,為人津津樂道。

呢段又設定得幾正
話要加周潤發,梁朝偉啲人其實知唔知個背境係樂壇
軒仔做東方不敗

咁都有張柏芝啦

咁都有張柏芝啦

衝出黎柒
好撚高質

咁都有張柏芝啦

幾大?

咁都有張柏芝啦

衝出黎柒

張柏芝有出過碟

咁都有張柏芝啦

衝出黎柒

張柏芝有出過碟

咁梁朝偉都有出過碟嘅

咁都有張柏芝啦

衝出黎柒

張柏芝有出過碟

咁梁朝偉都有出過碟嘅

咁發哥都有唱過歌
第一頁留名

會唔會有埋明哥
黃耀明係少林弟子,後期貪戀世俗
叛出少林寺
LM

咁都有張柏芝啦

衝出黎柒

身為王菲半個歌迷覺得歌詞做對白好正
留名

咁都有張柏芝啦

有冇聽過, 任何天氣, 星語心願, 不一樣的我...?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞