[秘聞]當世四大天王︰黎郭劉張

1001 回覆
2757 Like 16 Dislike
留名
其實用謝峰做主軸睇成個武林真係好適合
可唔可以唔好自己作故😩
謝鋒同王靖菲啲對白都係歌詞,好有共鳴
希望加甜
好港漫feel
幾時有西域畫痴陳冠同柏詩楊嬌一眾女俠既春宮畫冊外流於江湖
唔係樓主果啲又係度出長篇文好煩
正皮先

呢個會唔會係LIHKG最多正皮嘅post?
會唔會有鄭伊健、梁朝偉添?
可唔可以唔好自己作故😩

做咩姐你

佢新會然掛

睇到好亂

Between 我早幾年都讀左四年i大
幾時有西域畫痴陳冠同柏詩楊嬌一眾女俠既春宮畫冊外流於江湖

係咪有 《楊嬌番外篇 — 黑鮑功大戰陳冠》?
野史

奇俠-古天

魔門出身,後改邪歸正,
經拳聖張榮賞識,
引薦巨閥無忌門,因天資聰穎,備受重用,
惜被揭發早年魔門惡行,
一度被無忌門投入冰封大牢處分
後立志洗心革面,苦行修練,
致青絲盡斷,皮膚全成黝黑,神功境成。
出關後憑手上奇兵「金旗留痕」,
於綠林行俠仗義,有惡必斃,令惡賊聞風喪膽,
當時有傳魔門中人,戲稱古天為"追命林禽"
可見古天對魔門惡徒之心狠手辣。
及後更自創先天神功[能.太能],
能吸收太陽罡能,令內力生生不息,皮膚長期保持黝黑,越黑越強,越強越黑。
古天有一愛好,專收集天下奇兵,
江湖流傳古天手握逾千奇兵神器,
需巨資興建神兵寶庫方能盡存,為人津津樂道。

謠傳佢得丐幫幫主李細超資助先興建到神兵寶庫

搭緊車見到 金旗留痕 即刻笑咗出笑

我都係

係地鐵忍笑忍到好辛苦
野史

奇俠-古天

魔門出身,後改邪歸正,
經拳聖張榮賞識,
引薦巨閥無忌門,因天資聰穎,備受重用,
惜被揭發早年魔門惡行,
一度被無忌門投入冰封大牢處分
後立志洗心革面,苦行修練,
致青絲盡斷,皮膚全成黝黑,神功境成。
出關後憑手上奇兵「金旗留痕」,
於綠林行俠仗義,有惡必斃,令惡賊聞風喪膽,
當時有傳魔門中人,戲稱古天為"追命林禽"
可見古天對魔門惡徒之心狠手辣。
及後更自創先天神功[能.太能],
能吸收太陽罡能,令內力生生不息,皮膚長期保持黝黑,越黑越強,越強越黑。
古天有一愛好,專收集天下奇兵,
江湖流傳古天手握逾千奇兵神器,
需巨資興建神兵寶庫方能盡存,為人津津樂道。

謠傳佢得丐幫幫主李細超資助先興建到神兵寶庫

搭緊車見到 金旗留痕 即刻笑咗出笑

我都係

係地鐵忍笑忍到好辛苦

劉日月
留明
好撚正
點樣寫閃卡一役
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞