[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent v2

1001 回覆
189 Like 21 Dislike
strong post lau ming
應該今晚出到v3.3.11.3
lm
原來你咁勁架
原來你咁勁架

v3.3.11.3
1. 重寫部分封鎖功能並轉為臨時封鎖IP,以免經常改動設定檔,而相關設定亦還原為永久封鎖IP之用
2. IP Filter API改為臨時封鎖IP(若要永久封鎖指定IP 請使用GUI進行/自行修改設定檔/利用內置的IP Filter)
3. 為方便用家清除設定檔下的永久封鎖列表("IPFilter\BannedIPs"),新增一個退出qBittorrent時清空IPFilter選項
4. 如有更新,更新提示框會帶有是次更新內容

btw有Bug係度講聲 我會盡快fix
v3.3.11.3
1. 重寫部分封鎖功能並轉為臨時封鎖IP,以免經常改動設定檔,而相關設定亦還原為永久封鎖IP之用
2. IP Filter API改為臨時封鎖IP(若要永久封鎖指定IP 請使用GUI進行/自行修改設定檔/利用內置的IP Filter)
3. 為方便用家清除設定檔下的永久封鎖列表("IPFilter\BannedIPs"),新增一個退出qBittorrent時清空IPFilter選項
4. 如有更新,更新提示框會帶有是次更新內容

btw有Bug係度講聲 我會盡快fix

原來你自己寫
咁勁
本身用緊bittorrent
我想問呢個QT會block 迅雷代唔代表會令我快D呢?
相比起我用緊既bittorrent
呢個仲有咩好處?

唔會
呢個修改版只會令你唔會再比迅雷果類吸血鬼扯速
BT本身係要靠多人DOWN先會快D

唔會快d有柒用咩
比你防到佢 咁又點
咪又係得幾百kb/s
我用迅雷破解版幾十mb/s咁down唔好?
呢個仲有咩好處?

唔會

唔會快d有柒用咩
比你防到佢 咁又點
咪又係得幾百kb/s

除左電競得啖笑 你本人都真係得啖笑
呢個仲有咩好處?

唔會

唔會快d有柒用咩
比你防到佢 咁又點
咪又係得幾百kb/s

除左電競得啖笑 你本人都真係得啖笑

完全唔了解bt宗旨,得啖笑
見你靠header 入面果個 user agent field 黎認迅雷, 我覺得呢個approach 根本唔Work
迅雷可以自己改header,話自己係unknown 或者 qBittorrent都得
見你靠header 入面果個 user agent field 黎認迅雷, 我覺得呢個approach 根本唔Work
迅雷可以自己改header,話自己係unknown 或者 qBittorrent都得

呢層我知
我都諗緊點防
或者咁睇 至少防左果班唔識改既人先
留名聽日compile
可唔可以較每X個鐘就清個blocklist,nas長開block block 下咩都down唔到

呢層我知
我都諗緊點防
或者咁睇 至少防左果班唔識改既人先

睇完D CODE 唔係用user agent
有一樣野唔知你係咪搞錯左
BT係用緊peerid黎分你用緊咩client
而唔係用user agent, user agent只會用係http tracker/web seed
同埋BT protocol 大家只會SD個peerid+PIECE+blahhh過去 係唔存在D咩user agent
如果唔係用peerid去parse番出黎
係只有Magnet冇Tracker下 咁樣係認唔到對方用緊既client係咩

而peer.client()就係解完peer id出黎既產物(BT軟件名稱+版本)
所以我用呢個方法黎block迅雷大概係冇錯
除非佢連peer id都spoof到啦

下面係用左utorrent同迅雷黎做測試
亂碼果D係peer id, 而後面果個名係我用libtorrent既identify_client function解出黎既 亦即係peer.client()

參考:
https://wiki.theory.org/BitTorrentSpecification#peer_id
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞