[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent v2

1001 回覆
189 Like 21 Dislike
G持HUSKY撲殺無恥迅雷吸血狗
搞唔明普通就咁開始同強制開始有咩分別

呢個係backend既功能
普通開始=即係跟你既SETTING SET左可以同時active幾多個torrent/connection etc.......
強制開始=無視晒所有SETTING, 直接開始DOWNLOAD/SEEDING etc.....

簡單D講
普通開始係由根據你自己既setting去做野
強制開始係無視所有限制

呢個係backend既功能
普通開始=即係跟你既SETTING SET左可以同時active幾多個torrent/connection etc.......
強制開始=無視晒所有SETTING, 直接開始DOWNLOAD/SEEDING etc.....

簡單D講
普通開始係由根據你自己既setting去做野
強制開始係無視所有限制

普通開始漏左樣重要野, 就係佢會做埋recheck(強制檢查完整性)
v3.3.12.2更新:
1. blockPeer, unblockPeer API更新
2. 修改自動解封時間(秒→亳秒)

支持

利申用緊迅雷
支持

利申用緊迅雷

用緊 block咗好多迅雷狗
用緊 block咗好多迅雷狗

粒seed係迅雷行到 qb就反應
點算
粒seed係迅雷行到 qb就反應
點算

crash左定完全冇反應
BTW有冇粒SEED比我試
不嬲用緊普通版qBittorent ,唔block迅雷會點
LM
之前試過用qbitorrent
唔知點解個ui lag 到仆街
之後用左aria2
吃好小ram
大既30-40 mb (8 個download + 60幾個pending download task)
不嬲用緊普通版qBittorent ,唔block迅雷會點

冇點既 比迅雷狗扯走晒D野咁姐
LM
之後用左aria2
吃好小ram
大既30-40 mb (8 個download + 60幾個pending download task)

未試過UI LAG(不過最多得你既一半download數)
qB一樣可以食好少RAM, 不過佢default係auto cache(壞處係control唔到就會crash)
我SET左64MB cache only

BTW咁又冇得同CLI既野比 aria2食得幾MB
就咁開個qB出黎都食左2X MB ram 再加埋D cache
LM
之後用左aria2
吃好小ram

qB一樣可以食好少RAM, 不過佢default係auto cache(壞處係control唔到就會crash)

就咁開個qB出黎都食左2X MB ram 再加埋D cache

gui 同cli 起食ram方面真係冇得比
話時話你會唔會寫個aria2 version
LM
之後用左aria2
吃好小ram

gui 同cli 起食ram方面真係冇得比
話時話你會唔會寫個aria2 version

aria2 搵唔到位放堆code入去
等我完SEM先再重睇多次D CODE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞