烏克蘭人問香港人:唔用洋紫荊區旗 咁用咩旗

750 回覆
1461 Like 19 Dislike
手機劣改

可唔可以直接由union jack derive出嚟
同意 黑色又有意義
歸老母咩 英國當香港好像個ball 踢來踢去
日不落帝國好好咩
屌人地未一樣當你二等公民
屌那媽 一定要開創我地未來
親美親英可以講 回歸英國真心不了
遠水救不了近火 屌靠佢死得啦我地
一定要有黃同黑色

BLACK FLAG
代表香港已死
國殤

自由香港旗

概念源自6月16日,二百萬人上街遊行者將十字街口變成黑色人海的畫面。黑色十字代表每個抗爭者,黃色十字代表每個抗爭者在今次運動的理念。

旗名:
時代晨光 · DAWN OF ERA
旗義:
齊心 · Together

方便大家,
白地 + 藍線

黑色代表獨栽既黑暗
白色代表獅子山上既光
黃色代表時代革命
如圖

其實我地初衷係獨立咩?
洋紫荊旗
1. 唔係香港人投票選
2. 唔係香港人設計
3. 洋紫荊係無果之花

去舊旗迎新旗, 都驚人講獨立,
又話不分化, 不督灰, 核彈都唔割

又一晚, 交功課,

918旗 2.0

毋忘烈士
擁抱未來 !

For the Warriors
For the Future !

black: R0 G6 B0
yellow: R255 G220 B21

直旗 / 掛式 ( 黃色向旗杆/ 向內, 黑色向外 )

設計圖

齋色旗

* 白色, 毋忘烈士
* 12星, 象徵團結, 米問點解用星 : )
* 12星, 無意中, 發現多咗個隠藏圖案, 就係一把十二骨嘅白遮, 睇唔出米問我 : )
* 意義或設計精神, 文宣請自由表達, 我中英文都屎, 上邊只留咗重點, 改哂都無意見 : )
* 米問我旗義或設計精神, 如上所講 : )

香港大鵬金翅鳥國旗
https://youtu.be/iV7u08agP0U
分子式徽號設計
來自物理學 18電子規則 18-electron rule
代表香港十八區

黑 黃 版

灰 色 版
黑灰藍, 代表水
淺灰色, 代表冷靜, Be Water

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞