[月供股票] 2017年3月

514 回覆
4 Like 1 Dislike
利申供緊2800 都年幾
爬晒文真係仲難簡供多邊隻好
中電煤氣領展港鐵 各有優點

中電狗展高位
煤氣上面又話呢加唔再用煤氣

所以就等等唔好供住

中電狗展高位

唔鍾意咪唔好聽,你鍾意買邊個阻到你
投資有風險,月供唔係萬能藥

中電狗展高位

唔鍾意咪唔好聽,你鍾意買邊個阻到你

岩呀,反正賺蝕都係自己,我係睇佢係大陸既發展。
大家好啊, 我新玩股票,每月$2000 想學人供股, 請問3,5,3988 呢三隻點揀好?

供熊啦 供咩股票

唔好意思, 想問下揀5號, 唔揀3988 既原因.... 5號唔係波幅大D 咩?

月供都係睇未來姐 巴打應該長遠睇好5

波幅大更加應該月供

首先要問下你有冇一舊錢應急?會唔會需要短時間內要變現?
如果要短時間變現就最好唔好供5,佢波幅大,幾年間可以去到3x
5號國際行,各國政府唔掂都問佢拎錢(罰款,自己搵下佢俾人罰左幾多),之後就跌一陣
冇買過銀行股,如果要11有冇得諗?
睇左66成個禮拜,個價無乜點落過,本來諗住入一手收完息就放返出去,呢個時候入真係驚捱價
3號仔日日創新高
真係好鬼茅盾
月供真係睇岩果隻就出手
成日諗住加息/派完特別息唔多唔少都跌少少
但仲日日都升,搞到睇左3個月都未開始供

觀念有錯
月供就係因為係你想參與市場,但唔識睇高低,先要用機械式操作
如果你係睇位入既話,直接入一手好過啦
睇左66成個禮拜,個價無乜點落過,本來諗住入一手收完息就放返出去,呢個時候入真係驚捱價

咁供乜鬼.......
11供唔供得過?

我11月嗰陣買咗1手,然後set 12月開始供,點知半個月無咗10%
而家都上返正數
揀啱就入啦
其實我覺得大股,如果你有睇開會知邊d位係抵買位

反而果堆資源股,chok 上chok 落,月供真係減低你買錯價既風險

反而果堆資源股,chok 上chok 落,月供真係減低你買錯價既風險

油股
但儲夠貨一野升上去就好賣 唔係唔知幾時走到貨
其實咁多股都唔好供住..想問番有邊隻近期係有潛力?

油股
但儲夠貨一野升上去就好賣 唔係唔知幾時走到貨

儲左年半既紫金礦業賣走左大半最近

覺得下半年又會再開始碌番落去
糾結左一輪 終於決定今個月供埋011
有冇巴絲用南商供緊 3年免佣好似好抵屌
依家用中銀卡供 儲埋啲分換野 都抵唔返啲手續費
糾結左一輪 終於決定今個月供埋011

抽到咁高先黎供,唔等返一年半載先?
之前貪平入左手6號,而家放唔放好

用緊

我用緊 免月供手續費係幾抵

我都係 擺下等收息都幾好

我都係 擺下等收息都幾好

1手@67.08
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞