[月供股票] 2017年3月

514 回覆
4 Like 1 Dislike
最低入場費係咪$1000?

供中銀的話

供中銀的話

南商同恒生都應該係

供中銀的話

南商同恒生都應該係

咁一通就平好多?
月供組合,大部份2016年年頭開始供

151 旺旺 (2016 4th quarter 供完就停)
358 江西銅 (2016 4th quarter 供完就停)
386 中石化 每月1000-1500
700 騰訊 每月1000
2600 中國鋁業 (2016 4th quarter 供完就停)
2800 盈富 每月3500
2899 紫金礦業,每月1500

無再月供波幅大既股票,等個價跌30% 再儲貨
紫金係3蚊樓上減持左6成
雖然知大家鐘情66, 823
e d 穩定加息既股票,但個價升番唔少了

有無人考慮供下6號仔

有無人考慮供下6號仔

006喺哩度好似冇乜人氣
潛力股有066、823
想儲錢又有003、005
有諗過供66
不過驚遲幾年高鐵蝕到仆街

蝕有政府包底,有咩驚

政府包75% 不過去到最後無錢政府自然畀地港鐵起樓

高鐵不停超支 垃圾會不停科水 邊有得輸
一通邊到按月供計劃?想供番66
內銀好似中銀、建行點睇?
一通邊到按月供計劃?想供番66

要用電腦版
供5仔既大家收息會選擇要現金定股?

有股一定要股

有股一定要股

係 唔係好多股票有實物揀

有無人考慮供下6號仔

006喺哩度好似冇乜人氣
潛力股有066、823
想儲錢又有003、005

006其實都係一個好選擇,派息穩定。
+×哥一向對小股東唔差,仲可以博幾年後同1038重組。
成日有人講3號仔年年十送一等於有 >10%回報係點先計到出來

有股一定要股

要股 但碎股點算
點解要股唔要錢
成日有人講3號仔年年十送一等於有 >10%回報係點先計到出來

年年十送一股價都係keep住1x蚊,加埋股息咪>10%回報。

有股一定要股

要股 但碎股點算
點解要股唔要錢

不嬲月供都會有碎股架啦

年年十送一股價都係keep住1x蚊,加埋股息咪>10%回報。

佢用呢招掩飾左股價增幅

佢用呢招掩飾左股價增幅

只要股價差唔多一定有賺

佢用呢招掩飾左股價增幅

佢用呢招保證有十幾%回報,你肯定股價年年十幾%增幅?

佢用呢招掩飾左股價增幅

佢用呢招保證有十幾%回報,你肯定股價年年十幾%增幅?

拎啲數字同大家睇下
中電控股 (00002.HK):5年回報係28.21%
中華煤氣 (00003.HK):5年回報係27.98%

如果你唔係12年買中華煤氣就PK啦
中華煤氣 (00003.HK):4年回報係11.34%
領展 (00823.HK):4年回報係40.86%

留意返:
中電同領展年年加息
煤氣年年一樣息,但派息比率增加緊
中電同煤氣派息比率都超過50%

利申:非持牌人士及持有領展

啲資料係aastock到拎,佢冇領展2012年財政年度價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞