[月供股票] 2017年3月

514 回覆
4 Like 1 Dislike
我仲 糾結緊 月供定一手手
因為我月儲到10k 現有200k
心水 3 66 388 700 939 1299呢5隻
我仲 糾結緊 月供定一手手
因為我月儲到10k 現有200k
心水 3 66 tel:3887009391299呢5隻

1038 都有係
追完成個post,好多野都睇唔明
應唔應該供?
小弟銀行有十皮野到,每個月有幾千淨
股票有無話幾時派一次息?
我要點知佢幾時派?

有冇基本股票知識?

真係無
只係唔想放銀行.
追完成個post,好多野都睇唔明
應唔應該供?
小弟銀行有十皮野到,每個月有幾千淨
股票有無話幾時派一次息?
我要點知佢幾時派?

有冇基本股票知識?

真係無
只係唔想放銀行.

我見66
$43.8
上年派2次0.25 同 0.81
姐係 唔計升值
約有2厘?
如果用中銀供 又玩埋1手手買 咁1手手果d 點收費法
煤氣52wk high咁堅

今個月供小d
你地d碎股點處理
你地d碎股點處理

中銀可以碎股幫你照放
你地d碎股點處理

中銀可以碎股幫你照放

咁都係正價放定點
因為想係中銀到供 咁佢派碎股
我又可以係中銀每手買 咁等d碎股溝埋佢放
但唔知咩價位
你地d碎股點處理

中銀可以碎股幫你照放

咁都係正價放定點
但唔知咩價位

正價
有冇巴打月供2號同66
2號成4萬一手真係等到天荒地老

2號

2號

1月開始供 見住佢由74蚊升到而家80蚊

岩岩派左息
但真係供到天荒地老
我供2000咋
供左8個月

停左先等低位再供返囉
你地d碎股點處理

中銀可以碎股幫你照放

咁都係正價放定點
但唔知咩價位

正價

中銀既碎股 係正價放
咁其他銀行 證劵係咪冇
係既我係中銀每手買都好
手續費最小100

2800唔熟
066應該仲有升值潛力啩

一定有

點睇得出,PE: 25

我係第10頁有講,
我自己供11+66+16。我供66係睇中佢嘅property development + investment pproperty幾年後先係豐收期,康城+何文田+黃竹坑賣樓,青衣城擴建+康城商場+大圍商場+德福擴建,深圳賣樓應該呢兩年入賬

地產股PE係10到,物業發展比例不嬲都唔高

15年嘅香港物業發展反而減少左

14年有Austin和Grand Austin入賬,但15年得康城3期入賬,所以物業發展跌左。

物業發展係15年annual report唔算高,但前幾年政府不斷催MTR推地,康城4-10期已經起緊,上年仲推埋何文田+黃竹坑,呢d樓會係未來幾年陸續入賬。

MTR深圳嘅樓已經賣左,但仲book係balance sheet到,應該今年交樓然後入賬。

MTR係Investment property越來越有野心,大圍+康城+青衣城擴建+德福擴建陸續出場。

MTR p/e ratio 的確比其他地產股高,所以我自己都有供16,但供埋66係因為佢鐵路相關業務係賺錢。加上物業發展上,佢係翹埋手唔使做,推地等發展商起,然後share profits,risk 自然比地產股低。

老豆當年喺地鐵上市就抽左兩手,而家覺得佢有遠見

1月開始供 見住佢由74蚊升到而家80蚊

我岩岩今個月開始供2800

上星期42.95價位入左66一手

真係有排擺

2800唔熟
066應該仲有升值潛力啩

一定有

點睇得出,PE: 25

我係第10頁有講,
我自己供11+66+16。我供66係睇中佢嘅property development + investment pproperty幾年後先係豐收期,康城+何文田+黃竹坑賣樓,青衣城擴建+康城商場+大圍商場+德福擴建,深圳賣樓應該呢兩年入賬

地產股PE係10到,物業發展比例不嬲都唔高

15年嘅香港物業發展反而減少左

14年有Austin和Grand Austin入賬,但15年得康城3期入賬,所以物業發展跌左。

物業發展係15年annual report唔算高,但前幾年政府不斷催MTR推地,康城4-10期已經起緊,上年仲推埋何文田+黃竹坑,呢d樓會係未來幾年陸續入賬。

MTR深圳嘅樓已經賣左,但仲book係balance sheet到,應該今年交樓然後入賬。

MTR係Investment property越來越有野心,大圍+康城+青衣城擴建+德福擴建陸續出場。

MTR p/e ratio 的確比其他地產股高,所以我自己都有供16,但供埋66係因為佢鐵路相關業務係賺錢。加上物業發展上,佢係翹埋手唔使做,推地等發展商起,然後share profits,risk 自然比地產股低。

有分析知道有優點缺點同利潤風險就得
見到有好多新手唔知佢地賣咩,有啲咩利潤同風險就衝出去買,呢啲好易死左都唔知咩事。
話時話 066同823尋日都升到月高
玩左幾個月,每月供5千..供緊823同煤氣,但2隻都去到1個月高同52周高,4月有咩股票抵供
有諗過供66
不過驚遲幾年高鐵蝕到仆街
有諗過供66
不過驚遲幾年高鐵蝕到仆街

蝕有政府包底,有咩驚
玩左幾個月,每月供5千..供緊823同煤氣,但2隻都去到1個月高同52周高,4月有咩股票抵供

5 688 941 1038
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞