歡迎想砌模型o既巴絲入黎(4)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
初試噴油 又幾過癮
精品熱到仆街喎
yes
yen?
我隻Metal build Exia個C槽變到好鬆 肩甲成日甩
我應該用膠板補番C槽尾端 定係用AA膠爽身粉好啲?
各位親愛嘅朋友,我哋今日只能作出有限度嘅服務,敬請見諒!

我地絕對歡迎大家入嚟抖抖氣,休息吓!小心身體🙏🏻

#fookle_model #modelkit #new #bandai #toy #福利模型 #玩具 #模型 #kotobukiya #22 #冧冧
隻藍色用邊隻藍?
呢隻最大問題係把扇唔夠力抽,
噴左啲油抽唔切谷出箱外,
我自己要係後面駁軟喉之前裝多把通風喉用既四吋抽氣扇,
就好好多,
等app用得番我再影俾你睇
002-> star bright silver-> gp05
全部gaia
用把利啲嘅鉗,剪水口嗰陣唔好剪咁貼,剩低嗰少少用筆刀(最好換新刀片)好輕好輕咁逐啲批走
透明件好麻煩,鉗、筆刀大力少少都白化,要磨返滑又要搞一大輪

主體終於搞掂,其他野有時間再搞
近排完成 冇咩心情po
we strike until the freedom comes
光復香港
Sorry遲左

因為地方問題所以要一野直上
本體—>五寸L鋁風管—>五寸風管扇(每分鐘170立方呎 *對比本體風大概105立方呎/分鐘)—>五吋縮去四吋管—>跟機膠喉。
把風管扇(有舊長方型鐵盒個節)竟然比本體扇靜,長開抽下都唔覺煩,但噴就一定要兩把一齊開。
咁樣係會犧牲左某部份可携性,但真係味散得快好多好多(唔用高氣壓時直頭一啲味都冇)
其實抽油箱個箱唔亞位,四四方方上面仲可以放野咁
最亞位係抽喉

(味上線)

把武者改番做SD
mg?
想問下gundam marker 係咪硝基漆?
用gaia開油水抹唔抹得甩?
同埋想問如果手油小面積, 應該買T01定T07?
rg來的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞