歡迎想砌模型o既巴絲入黎(4)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Leo嗰盾同強人嗰個差幾遠? 有冇人可以影幅相比較吓
呢啲新手野應該800円
呢家咁,砌開既同新手都冇吸引力。

啪完,只係痴左眼貼紙,都幾滿意既....事關廿年前果件核凸到呢....
不過唔知點解, 拳頭同大脾鬆撚到hihi 武器有透明紅特效件唔錯, 但點解冇左支槍?定係上左太空先有槍用?
記得係(改)先有槍
果然係同志, 一個改就多支豆槍, 另一同志個盾就多碌格林機關炮....
佢改完裝埋 zero system

144我用呢隻,淘果陣有地台水貼送埋,好似同shf果d一樣
100我用mb果隻
Link
seach高達模型地台
想問呢到各位巴打 平時點做電鍍色?
目標 電鍍銀 同 電鍍紅
我自己做左資料搜集
流程 : 黑色底灰 > 銀色 > 用眼鏡布抹 > 透明紅色 > 用眼鏡布抹 > 光油
有錯請指教

我睇個韓國youtuber底灰之後噴黑再上噴光油先上銀再用眼鏡布抹
黑要亮澤黑?
https://youtu.be/qI0G4_05AS8
sor,原來我記錯晒,就咁亮黑就銀抹布
就咁睇條片
佢應該係用左黑色底灰 > 光油 > 眼鏡布抹 > 透明油
不過佢隻鏡面色係咩來好靚
好鍾意沙剎比同nu gundam
應該砌RG 定 MG ver.ka??
我見ver.ka nu個素組原來唔係好靚
重點係個底準備得夠滑
好多電鍍色都可以咁
想問有冇網睇到rg nu邊件骨上完甲都仲會見到
想剪左那堆出黎優先噴左先
https://youtu.be/FNlxmZncBrA
seach到條片,但冇講隻銀點噴
RG咁細隻, 唔好懶,成隻噴啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞