歡迎想砌模型o既巴絲入黎(4)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我想問AV 油可唔可以開定一大樽
開左之後可以放到幾耐都唔會變杰變乾?
之前去新填地街同賣泵d阿叔吹開水,想要d一兩個bar, 佢介紹左隻700 零蚊既俾我,有釭有自動停。有沒巴絲用過呢d?
會沉澱
唔會乾
大大力
用嚟玩釘槍都得
係嘈咗啲咁啫
水貼軟化劑?

都係好野,要買支備用
Thanks
攪幾攪又用得?
如果容器係密封
沉澱左都仲用得

亞加力溝色好難掌握
但係如果係開左airbrush thinner 同airbrush flow improver 又得唔得?
正常gaia油開到3次
邊隻?
我見ustar觀塘都好似賣9xx
thanks
7xx就幫襯返香港鋪頭啦差百幾
起碼都叫有人即埸教你點用同有短時間既保養
最弊我非常唔鍾意痴水貼呢.....
我小學果時無縫失敗應該就係....
用橙蓋膠水但膠水冇喺條”gap”度必出黎, 然後我用畢地茶落條”gap”, 試過幾次都係唔得就放棄左.....
白蓋最好用
兩邊搽好一夾就係

橙蓋要快手好多

而家轉咗用 Deluxe果隻膠水(冇咁臭,酒精味
夾完仲有縫就補AA膠

牙膏畢地好易縮同甩
冇用呢兩隻thinner 所以唔知,得啩

我小學果時就係咁樣整, 當然份量就少佢好多。另外, 我果時膠水只係要黎痴模果啲接駁位, 即件件入面凸出嚟果條野同個窿, 而唔係痴邊位。因為果時唔知係應該痴夾口位......No Eye See
Deluxe係用黃定藍做溢膠?
我兩隻都見佢好薄唔係好多膠GIT到出黎,白蓋兩三層已經可以GIT到好多膠
黃包裝白蓋係 其實同 田宮橙蓋差唔多能力

藍包裝藍蓋係 滲縫黎用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞