叫foodpanda外賣小心D

388 回覆
2451 Like 9 Dislike
關乜撚野事
平時叫開 見到咁好驚 以後叫über eat算lu
話撚左foodpanda 高層攬佢
搵完佢傾偈 , 冇任何處罰
.
有車牌
以後都係叫deliveroo 安全啲
wahhhh
司機唔係到 有機會係借刀
我可以同你講 , fact check 左唔係借刀

同埋唔講"咁多人唔搞淨係搞你?"呢d藍屍論點
淨係佢尾箱後面掛住袋外賣 , 而個外賣係係張圖既前面 , 點解釋俾人借刀整古見到又唔撕左去由得繼續貼係自己架車度先?

ps. 張相其實係個車手自己貼完係尾箱想威威 , 自己影加放上fb gp
d圖都係佢自己整 , 冇腦到咁 foodpanda都肯請都算唔話得
自己學生有做開foodpanda
foodpanda都算係自己友黎,上幾次罷工foodpanda都默許報左更既同事無條件缺席
加上車手果班阿叔原本我都以為藍絲黎,但點知成班都係講野有文有路既黃絲
平時自己好多消息都靠foodpanda個whatsapp gp收返黎
所以搞foodpanda真係害班車手搵唔到食咋
自己返學做步兵搵得唔多真係唔介意
返埋啲濕駕工就由佢啦
社運雞包括係政見入面咩?
邊個黨係民主國家可以白紙黑字寫到明政見係「女人係公廁係雞」都仲未畀人屌到反艇啊?
推撚到foodpanda做野
師兄有d料到
831 要知道真相
要CCTV
危險人物
睇樓上話九龍灣區
咪答左lor
整連濃牆係自己車度係俾"外人"貼
係黃藍都貼得 , 俾人發表感想寫自己想寫既嘢 , 好正面 , 唔會對公司有負面影響(假設foodpanda係你地口中既黃底公司)
唔通d memo紙寫"香港加油"係侮辱人 , 係歧視?

而我貼出黎呢個車手車身上果三張圖 , 明顯唔止係撐警撐送中
係侮辱 , 仇恨 , 不實報導

你話我聽 , 邊間公司會支持員工自己發表"社運雞 好好砌 "?
就算藍到仆街既公司都唔夠膽公開貼呢張嘢 , 佢第二日唔俾人拆鋪我乜都得

如果foodpanda知悉呢件事 , 冇公開澄清該員工唔代表佢立場 , 又冇處分呢個員工 , 即係認同佢既言論冇問題
咁都撐得落foodpanda 咁唔該你地撐返吉野家 , 吉野家都係撐狗咁大把

退一萬步講 , 個外賣掛係死氣喉上面 , 有咁誇張既衛生問題 , 影響佢公司聲譽, 咁都唔炒鳩呢d員工 , 你係客仲夠唔夠膽食佢d外賣先?

以下係佢車上果三張圖高清ver

push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞