叫foodpanda外賣小心D

388 回覆
2451 Like 9 Dislike
呢排佢賣廣告賣得咁行原來係藍藍路嚟
最低果張圖係foodpanda hea鳩投訴人既答覆

所以圖中係唔見有話攬佢
係有人係facebook 爆料 , 高層已搵左佢
,淨係叫佢除左d圖 , 當冇事發生 , 俾佢繼續開工

宜家d揸電單車師兄話會係九龍灣觀塘等佢 , 咪睇下佢仲有冇開工lor
佢宜家俾人起晒底
叫人去觀塘狗屋門口同佢隻抽
foodpanda
我係度一次過覆哂 所有覆我既巴打啦
1/你誤會左 我意思只係話未搞清楚Foodpanda知唔知 同點處理 就單以佢地有一位深藍員工就低制成間公司 未免對foodpanda 太唔公平。當然你話foodpanda 唔做野 你地低制佢 我就覺得佢低死既

2/你咁講太籠統 你去既酒樓 茶餐廳 既樓面 廚師 其實好多都係廢老 深藍 你會唔會驚佢地加料? 唔會。因為正常生活溝通當中你唔會知一個人既政治取態,你亦唔會去問人政治取態係乜先去同佢交流。

3/ 以我所知Foodpanda 暫時無表態支持黑警/政府。我舉果個例子係想表達出一間正常既公司係唔應該去控制員工既政治取態,而唔係指現實中藍既公司唔會要求佢員工係藍。
而表左態/做陰質野辭退員工既公司,唔洗講,低制佢吧。

所以我覺得最先應該搞既應該係表態果個(車手),而唔係搞間公司。當間公司知道但仲無處理既再低制都未遲。

而其他屌我既巴打 隨便吧
但我希望你地真人見到藍人都可以保持住呢道火
唔講咁多 明既會明

兄弟爬山
五大訴求 缺一不可
光復香港 時代革命
推!
推到foodpanda公司搵到再炒咗個車手,出聲明同相,否則一世唔用。
利申:幫開同事嗌外賣
6月9撤回同9月4撤回分別係邊呀?
分別在於:

殉港手足:
梁凌杰先生(35歲) - 15/6/2019
盧曉欣小姐(21歲) - 30/6/2019
Zhita Wu(29歲) - 30/6/2019
麥小姐(28歲) - 3/7/2019
梅先生(32歲) - 5/7/2019
范先生(26歲) - 22/7/2019
Calvin 郭先生(25歲) - 27/8/2019
姬先生(16歲) - 2/9/2019
何小姐(27歲) - 4/9/2019
9人離世

還有:
4隻眼
2次地鐵恐襲
2人被刀手斬至重傷
超過100人被檢控
超過1000人被捕
受傷, 逃亡不計其數

淨係計以上的分別, 已經好明顯。
還有整個警隊及制度的不公義已暴露。

五大訴求,缺一不可!
光復香港,時代革命!

《願榮光歸香港》
https://youtu.be/y7yRDOLCy4Y
網上圖片 , 已幫佢個人資料打格

起左底擺上黎啦!
其實我覺得車手呢啲閪工佢畀人炒左都冇損失
最好foodpanda 應該民事索償返條友
用咁多錢賣廣告畀人一鋪清袋
本身我真係幾鍾意用foodpanda多discount
宜家真係睇定啲先啦
嘩,以後唔撚嗌啦
等陣搵個粉紅衫暴動上嚟,殺錯良民點算
叫delivering lu
痴埋係個公司袋到 都唔關公司事
以後唔撚食foodpanda呀!屌
Check out Niklas Östberg (@niklasoestberg): https://twitter.com/niklasoestberg?s=09

加埋CEO個twitter比大家
唔同意迫佢炒人,咁即係擺food panda上台je
Push
有車牌投訴佢啦
杯珍奶食晒廢氣
好驚以後不嗌foodpanda了
講真越黎越多人被仇恨蒙蔽左,變到越黎越似自己既敵人
我地會落街就係因為個社會唔公平
如果foodpanda因為政見炒佢,同國泰有咩分別
如果真係咁樣我都會罷食foodpanda
為左討好自己米飯班主而壓迫唔同政見既人
同d奶共公司有咩分別
個車手係女救護爆眼發生後
當時係fb咁樣講(最底粉紅色字既內容)

Foodpanda真係自己友 唔好以偏概全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞