Star Wars 9 : The Rise of Skywalker (最終章)

535 回覆
14 Like 78 Dislike
omg原來真係有
個個都用激光兵器啲嘅時代佢地仲用金屬兵器?
上集跟本想變007咁
佢唔係sith
上集好撚差搞到唔想睇,但係成個系列最後一集身為fans又覺得應該要睇,好撚矛盾
咩最後一集 仲有3集
佢無講錯啵
Skywalker sega最後一集
之後三部曲已經唔關事
Skywalker Saga喺RotJ已經完咗
唔知呢
一陣新三集又唔賣得,又要拎返出黎講
the movie didn't satisfy my.expectation.
Darth Vader犧牲自己殺唔死黑帝
黑帝冇死 luke咁多年都唔知 feel唔到
係黑帝成功定佢地廢
唔知有冇人提過
可能Rose同Jar Jar Binks一樣都係隱藏係背後既Sith Lord???
阻止Fin自殺等the First Order可以順利爆門
呢集最後Rey其實係Darth Varder轉生(咁就唔會影響到chosen one預言)
殺晒Kylo Ren, Palpatine, Rose, Jar Jar Binks
諗起都興奮
知唔晒Sith有幾強都唔係Luke嘅錯啦
會唔會REY係DARTH VADER轉生
Palpatine未死所以有rey殺佢
D23 Special Look條片最後REY用兩節紅light saber前有DARTH VADER啲呼吸聲
Rose is the key to all this
星戰好似無轉生依味野
Vader係白仔人手製造出黎
如果rey同vader一樣 都係白仔製造出黎
咁咪即係白仔倒自己米

黑帝廿年都feel 唔到Yoda
Yoda obiwan同luke都封閉左自己原力ma
點解會無啦啦feel到

yoda夠唔知有sidious既存在

Leia都唔知廢老luke死咗去邊

本身yoda 個星球係充滿野生黑暗原力,所以Yoda 先隱藏到自己原力
但轉個頭編劇可能就話snoke係皇帝棄徒之類嘅setting?

利申9up
Rey可能真係Palpatine整出嚟
所以都係Skywalker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞