Star Wars 9 : The Rise of Skywalker (最終章)

535 回覆
14 Like 78 Dislike
雖然一出果時全世界屌EA
但呢隻game真係唔錯 仲有keep住玩
仲有人玩咩
盧覓雪都正過佢
係真
屌你好似由頭到尾都唔想解釋Rey係何許人
唔會係佢個女架啦
Snoke咩來頭都唔知

比RJ寫成咁
According to US ticket site Atom Tickets, a new first-hour sales record was set by Star Wars: The Rise of Skywalker. The site reports that The Rise of Skywalker sold 45% more tickets that Endgame in its opening hours of pre-sale.
star war : IP Man Solo
Nobody lol
New order leader
雖然我都好想知
但個人認為唔深追都冇問題
就好似當年Empire strikes back 白卜庭都係冇background story就直接講係皇帝
Rey就應該只係Jakku上既孤兒,全世界都Skywalker就冇咩意思了
Kylo ren本身已經係Skywalker了
我都想知
我覺得有得發揮
除左睇Ashoka 同 Rex,真係唔知有咩好睇
淨係幾乎每集都搶 stormtrooper件衫都有夠 on 9
其實係有分別
當初EP456時間上無上限 可以用前傳/預設嚟做解釋 但EP7有EP6限住 一定要解到 特別點解Rey嘅Force咁勁 Snoke咁垃圾點樣短時間整個新Empire出嚟
唯有睇下佢今集講唔講了
冇就多謝TLJ玩殘sequel了,雖然Ep7都普通
ep7普通,但都叫開左個靚頭
樣呢啲都算
問題係佢搞柒成件事
都重夠膽死大條道理咁撚樣
呢下先難頂
我認為Snoke同Palpatine唔同既係

Vader一出場已經係成形既奸角,整個演變已經完成,對Palpatine既描寫亦相對較少,冇刻意提出伍係點樣引導Anakin入黑暗面

相反Kylo仍係徒弟,亦有提及係Snoke引導Kylo入黑暗面;導演亦刻意鋪排情節,令觀眾有期望知道更多有關Snoke既背景

同時間地,唔同年代既觀眾對電影亦有唔同要求啦
所以冇得話“Palpatine神秘所以冇需要解釋Snoke既背景”
56 days to go

May the force be with you
其實最後一戰唔駛打啦,揾d飛船光速飛行鏟埋佢咪得囉,屌你老母第8 集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞