[JY]容祖兒討論區(10) 嚴重演唱會後遺症

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
睇緊
明顯哩Part係Fans向+山頂觀眾嘅福利

完全想像到街客靠人俾飛個班坐係前面無癮到爆個樣
你知個班拎到咁前嘅飛緊係想握手 / 影相架啦,點知兩樣都要去到演唱會尾二首歌先有機會做到,中間成Part十幾分鐘呆坐
finally個台好靚
頭場睇睇下覺得唔對路
點解明明四面台祖都要圍住個圈行
我仲以為個設計係咁
個日我坐個位仲要長時間都睇唔到祖
到佢講壞台我先知
初時祖唱唱下喊我仲以為佢感動
因為今日第一場
點知原來係壞台
雖然無左一堆快歌
但我收貨
祖仲要唱到咁晏
真心收貨
之後仲要宣布有補場
開心到我
5號之後隔左成6場我先有得再睇
雖然已經劇透哂
但親眼睇到個下真係好震憾
永遠都記得呢種感覺
就快一年
為左試下呢個紅磡360我都買左幾場580
雖然唔中
但幾好玩
我都好鐘意睇祖MEAN人
我中左,超開心,佢尾場都話估唔到最受歡迎係呢part, 希望日後演唱會繼續有類似既野啦
同到佢近距離對唱真係一世難忘,佢講mean野笑觀眾又超好笑,最記得佢話紅磡張敬軒“嘩唔係呀嘛嚇死人咩” 笑到我,又有好多觀眾真情表白,成part都好有愛
其實除左頭場仲有冇邊場喊?估唔到尾場冇
12號唱痛愛流咗一滴
21號火龍果個到
23號有幾首歌感動到想喊(好似無喊)

其他靠大家補完
唔鐘意紅磡360嗰啲係咪坐慣貴飛
講真先嗰4,5首歌, 俾人開心下啦
就算我今次坐980, 去到呢part都睇得好開心
最記得係有個女仔話: 我呀媽好鐘意你, 我全家都鐘意你
嗰種真同發癲嘅感覺係鐘意容祖就會明

我都記得12
當年有睇嗰個show, 聽live聽到喊
利申: 本身唔識呢首歌

題外話, 容祖翻唱人地啲歌嘅能力真係好強大
嗰陣同小豬個show, 好記得佢有唱交換溫柔, 冇記錯仲有唱886
係佢唱完我先愛上交換溫柔呢首歌
我之後突登去番theshowmustgoon到睇下個張敬軒乜料 點解祖祖會咁講
歌手有返咁上去先可以將人地既歌,用自己STYLE演繹
佢出隻翻唱碟啦 佢翻唱真係好聽到爆!!祖翻唱過eason隻低等動物 好有feel 聽完中哂毒 可惜得youtube有得聽
係呀,我又係本身唔識哩首歌,然後第一次聽到個陣簡直係驚為天人
完全唔知草蜢竟然有哩啲歌,我覺得拉闊以前有哩啲唔同年代 / 單位嘅歌歌手一齊搞嘅音樂會,哩個諗頭係非常之好
近年相對黎講係比較失色

嗰場live我冇飛去
點知碟都唔出, 傷心到我
冇錯好記得佢唱"苦戀注定難 我已經習慣"嗰下真係
除咗呢首之外, 佢唱永遠愛著你同Lonely都好正
以前拉闊係好多唔同嘅合作, 有啲你諗唔到嘅都會撞埋一齊開
依家直情連show都好少

我睇三場 中曬依健同pakho
未聽過想聽返!請問youtube有嗎?

未聽過x2 YouTube search 唔到
當年311日本地震
演藝人協會搞左場show聲援
佢打頭陣唱故鄉的雨又係好令人印象深刻
真係第一句就起雞皮
哩個有片
https://www.youtube.com/watch?v=B0wnsLztPY8

上面交換溫柔真係搵唔到,搵埋土豆都無
祖細個話晒都係高材生嚟㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞