[JY]容祖兒討論區(10) 嚴重演唱會後遺症

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
仆街啦你張敬軒, 講還講, 唔好PO 圖呀
曱甴?吓?
飲酒?表演飲酒?
拿酒來!
你估..你估我唔敢呀?
我真係冇諗過飲酒係一個表演嘅項目吓
仲有拉二胡,心口碎大石,芭蕾舞,霹靂舞
真係R爆頭...呢單野
入面有片睇
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190825/bkn-20190825081705741-0825_00862_001.html

針灸開聲成頸瘀痕 祖兒預告下次再破紀錄

天后容祖兒(Joey)完成在紅館共19場的《PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR》演唱會,祖兒尾場唱足4小時,她透露5月時開始病,病到8月3日母親生日因失聲唱不到生日歌,之後從南京請醫師來一早一晚針灸:「近鏡睇我條頸係針到瘀晒,經調理後係好啲,加埋大家嘅力量給力,最終令自己完成呢個壯舉。」

講到第一場舞台機關出現故障,宣布「補場」決定是否問準老闆楊受成?祖兒坦言:「老實講我唔敢自把自為,我其實喺台下已經崩潰咗,三條青筋出晒額頭上面,冇諗過有咁情況,以為用5、6分鐘搶救到啲機件問題,但原來係唔得,因個騷好複雜,係連總綵排都排唔切。」今次開到19場,下次再突破場數?祖兒謂:「如果我能力做得到,再過多幾年4張幾都會繼續做,我會努力保養自己把聲,唔會同古巨基飲酒,免得佢又笑我,但佢又講得好好笑。」

學友做嘉賓全靠健身教練

過去19場的星級嘉賓祖兒表示都是親自邀請,第一次請到張學友,是因大家都跟同一個健身老師,有次見到學友哥哥,本身怯怯地不敢說,反而是健身老師忍不住幫她先開口,學友亦一口答應。她謂:「好多我仰慕嘅巨星都好錫我,唔知我前世做咗咩好事,大家都咁錫我。」

爆古天樂有個紅館

問到如何氹得古天樂做嘉賓唱《今期流行》?祖兒笑謂:「我覺得佢自己本身都有個紅館夢,當然我同佢嘅友情,都超乎我想像,佢係咁錫我,每年佢生日都被佢邀請,所以先大膽開口請佢,佢嗰日仲係病,點知上台就龍精虎猛,佢一上台就衝去觀眾到狂握手,佢呢種係超脫表現嚟。」

另外張敬軒做嘉賓外,每場更任祖兒的調音師,她謂:「佢開頭第一場嚟係充當觀眾,點知舞台出事,佢就每日都嚟紅館幫忙調教靚聲(佢話希望你搵到一頭好人家?)佢今日好感性,話想喺演唱會之前搵到一個為我哋打氣嘅人啦。(阿Sa踢爆你好多人追?)唉,其實邊都有啫…唔係冇,佢講多咗,報大數啫。(咁即係都有啦?)咁一、兩個都有啩!(你4字頭啦?)你同我定,今次係第一次咁多男士(Fans)同我講I love you。」

講到前度男友劉浩龍在IG爆粗鬧何韻詩,又用她名字作車牌一事?祖兒則言其他事沒有回應,總之錫她的人都有來捧場 。
((全部有聲))
+1
G奶你好.唔知你認唔認我得個名
好高興係.JOEY POST見倒你

大家覺得本相集點.唔捨得開...
我由今日開始重新睇一次嘉賓video
每日睇四個,今個weekdays重溫廿個

首先打頭陣係~歌神
嘩屌..........介唔介意我send你哩個回覆條link去其他Fans Post,免得佢地中伏呀
不如搵次整個Side cut演唱會呢!

跟著係邊度開始返
https://youtu.be/plB7wmdJcJo

岩岩搵返黎睇
原來真係最想同黎明合唱傻痴痴
隔左三年終於夢想成真
睇完個show決定又入返歌迷會
回味一下十幾歲出fun唇嘅日子
真心想知抵唔抵入出fun唇會唔會好chur?
成日聽講入面人際關係好恐怖 係咪真㗎 單丁咪好驚
依度有好多病友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞