[JY]容祖兒討論區(10) 嚴重演唱會後遺症

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
琴晚睇返5號啲相睇到想喊
對比返之後啲場次真係差好遠
祖祖真係好勁
有無人因為opening 既一種永遠
之後再重新聽番呢首歌

好似同越唱越強一樣
一個里程碑咁
越聽越有味道
個蚊香既effect 賦予左畫面比首歌
個畫面好好笑心諗仲未嗌夠 出到黎仲有好多尖叫聲
有!!
第一次聽覺得個編曲勁奇怪 好唔鍾意後半部分
但係之後越聽就覺得有種魔力 越聽越過癮
我一係綠閘到行出黎就勁大風撇哂啲雨入黎又無啦啦行雷勁大聲
等左十零分鐘等佢細雨啲先跑去上巴士
好希望佢下次30 週年唱
呢條都幾蝦人著 一定要瘦
我都係睇頭場,果時冇咩拍片,而家想睇番當時個台壞左係點handle變成點,已經唔係好記得,淨係記得佢等個琴上黎果時崩潰左
聽續集會記得佢1314 fing甩貓紙 仲有咁你地要同我一齊dada de da la
桃色上次the show must go on 有條側拍clip 好正!
冇波但有pat算係咁
04已經呢個頭 a time for us嗰期又係
真心曲髮最
聽到佢話如雷貫耳好有成功感,即刻再叫大聲d不過好明顯個show愈後愈細聲,大家都開始攰
有無見到fing甩貓紙之後,佢有偷望地下張貓紙一眼
11點幾嗰陣我攰到仆街
A time for us 同 Ten most wanted 我覺得係神碟黎
首首都好正
我都係
好似森美講
有時光倒流既感覺
之後就唱一堆岩岩頭十年出既歌
果晚等的士等到1點幾先有車上,攰到崩潰
我同事睇完 之後話估唔到香港歌手唱live 咁有水準
好似播CD咁
(仲話因爲23號個場成日唱錯先知佢唔係播碟係真唱好似破相咁
之後仲話down左派對機器同一面之緣黎聽
今次快歌medley真係同之前好唔同 好有台風
由其係派對機器個蚊香變左disco波波
就連唔企起身既人都企左
今次佢失驚無神整首走著睡出黎真係好正
舊歌真係好多寶藏!!!!
應該係覺得上次MSL
Joey 終於知自己既side track 歌其實都好多人識
所以大膽左用以前無唱過live 既歌
所以結論係
MSL 搞Part 2 會令到佢30週年搞得更出色
以為邊個明星係出面成堆人堆住係到
完美O哂嘴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞