[工程撚正視聽]智能燈柱

174 回覆
199 Like 5 Dislike
push
要推比加拿大
佢地有大陸燈柱
2.6.2.2.
The Bluetooth Detector shall be able to detect not less than 90% of both discoverable and paired MAC addresses of Bluetooth-enabled electronic devices, at a minimum, within a radius of 100m.

2.6.2.3.
The detection range of the Bluetooth Detector shall be configurable by adjusting the transmission power of the Bluetooth radio via the Bluetooth Backend System installed under TD Contract No. TD 57/2017.

2.6.2.10.
The Bluetooth Detector shall have a detachable detection antenna which can be installed separately without affecting the functionality of the Bluetooth Detector.

bluetooth收集,係所有付近嘅bluetooth mac addr, 不論係discoverable or paired,範圍最少100m,註明左天線要可以換。

簡單黎講,100m範圍內藍芽裝置全部會掃哂收集,仲要佢鍾意嘅話,可以換加強天線。
巴打呢份野係自己收埋既?定上網有
有人報料比架
公開資料守則問政府拎

聽日upload
連埋Analysis一齊
支持, 出晒份晒 再慢慢睇
日期: 2019.9.1
時間: 13:00

[9.1機場] 文宣集合
https://lih.kg/1505474

[9.1機場] 官逼民反,民不得不反
https://lih.kg/dJNfyS

#推到有英文文宣#
#黑警還眼 #612 #721 #811 #823

遠近唔係問題,
近D反而可以精準咁locate到user location
因為都係用RSSI計距離同用triangulation黎定位
無錯 我希望大家真係要堅持落去,因為我地無路可退,只要今次事件一完結,大清算就會開始。
睇到國泰已經係未來既例子,公務員、社工、醫護、律師、航空、教師、所有出過聲既界別,遲早一日「秋後是什麼」。

另外,現時港鐵、智能燈柱既數量不斷增加,其實之前搵返好多source,可以睇到政府玩緊語言偽術,影像鏡頭上確實無人面辨識系統功能,但從來中國都係將影像傳輸到監控辦公室進行人面辨識,所以現時將影像傳輸到警察總部甚至再轉送到中國進行人面辨識,並不是無理推測。
咁就要睇幾米一支燈,十米誤差已經好撚大,不過對佢黎講知你個人大約係邊已經夠
btw我做過呢範,唔洗係到拋我自己就唔會用精準黎形容呢味野
仲有係硬件有冇後門有冇漏洞
呢樣野要check都好有難度
華為就係衰俾人發現硬件有漏洞可以hack
連前左膠老人頭條吳太后都話 今後運動新焦點係要大力反對監控燈柱!
https://lih.kg/1505748
咁其實係戶外做到5-10米,都同gps差唔太遠,夠佢地用,仲未計5g呢
唔洗話後門,佢枝柱內面個sbc/mcu已經係一個大門,冇前後分

跟佢要求啪唔同sensor,,佢想做咩都得
本身major mechan, not CS, 如果理解錯左請指出。
1) 新身份證會儲存更高清嘅個人相片,方便人面辨識
2) 人有相似,單靠一張相,電腦未必可以100%肯定個個系你。但系,新身份證有RFID,有效距離可以去到幾米。唔信自己去google/wiki。RFID同人面辨識兩者互相印證。
3) 呢個世界有樣野叫machine learning/ AI。就算你整左容,佢都可以估到你張身份證同你個樣有關。第一次,燈柱sense到呢張身份證,影到呢張相,揾到呢幾個人樣;第二次,又有呢個人樣出現;重覆幾百次,就系變相日日影住呢張身份證持有人,樣貌,衣著,身形,全部記錄哂。
4) 長年累月,有左你樣嘅數據,就算冇左燈柱,就算去到大陸,都可以跟蹤到你。

搞咁多小動作,仲話無意監控市民,一切只系陰謀論,我就唔信嘅。政府實際有冇咁做系機密,我唔知。但系政府要做實做到,我都諗到佢地唔會諗唔到。
科技唔系用尼滿足班跟蹤狂。政府系應服務市民,唔系控制市民。
左此多謝班義士拆除d跟蹤燈柱
冇錯,亦都係呢個post希望大家知道既野
【核彈流出】監控燈柱整份技術文件 (有分析)
https://lih.kg/1516086
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞