[日版/ 台版] 貓咪大戰爭有冇人玩啊(11)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
條數應該係咁樣

如果得波動豬一隻冇其他野
你齋出坦佢攻唔入或攻得好慢﹙即係你隻後排要好耐先被佢打退一次﹚
咁咪為之有效,因為可以拖長嚟打,你又輸出到隻豬令佢死

如果波動豬以外有其他敵人
你出坦就會難左坦線,因為有其他敵人幫手打你啲坦,變左佢推快左
咁出灰係點解,因為對面敵人有機會打死左隻灰,令波動豬打空左
打空左會發唔出波動,咁咪少左攻擊你嘅後排同埋上前嘅肉盾同炮灰

理論上應該係咁樣
零號隻抗波動係咪350後先抗?
前面照有?

零號機係消波即係波動去到佢度就消失左

而有另一種抗波,就只係自私擋
後面都要食波動
呢三隻有無用
日版未有
係咪應該台版限定
黑無垢我真係唔多識用....
對白敵好好用喎
有冇數值睇
基本貓換嚟都得1 NP, 唔化算喎
難搞D, 攻頻唔夠快 無得控死白敵 KB都幾高下, 好易俾人打斷
真心覺得難用
咁要搵盾/高血嘅護住佢架嘛
同埋對白耐打妨礙
仲有遠方連後排都中到
個人覺得無得挑剔喎
出得佢通常都係打3X層塔果D超火力白敵
好似狂亂牆同狂亂戰鬥貓+狂亂鳥果兩場
試過用佢打30層都俾烏拉拉打死....
其他白敵場我直接用火力壓制實際好多
30 樓定烏拉拉

黑無垢擺明玩控場
你打好快完嗰啲場梗係唔夠重火力貓好
控場貓好多都係用嚟打啲要打好耐對面突破力高嘅關卡
如果對面硬度低都係同理
30樓無傳送果隻唔係烏拉拉咩?

40樓黑無垢會俾人傳送 用長手好過
第一次30 40都係靠黑無過here

40比人傳到
你睇下youtube
d人用小貓定住佢
你用咩隊打30 樓

論屬性呢關根本雜色關嚟,講下小怪先
貓仙人唔推啲小怪嚟到都推,黑無垢都一樣被小怪食晒啲KB數,呢樣好不利嘅
然後小怪嚟到一係用硬度高嘅貓嚟擋,所以有啲人用大狂牆嚟擋
大狂小貓都好易推
大狂牛硬度唔夠都係頂一頂,啲小怪入到黑無垢無風帶都係照推﹙黑無垢250 射程內係無風帶,啲小怪射程一定入到,即係黑無垢輸出唔到變左冇用﹚
如果唔用以上3 隻,用攻擊貓直接打死嘅選擇就好有限
大狂島擋唔住黑狗,即係要用地藏或超特急,即係得2 隻貓應對黑狗
一係攞你條隊研究下個打法

同埋正常用抗波手長嚟打
皇獸黑獸反而有硬度硬食到啲小怪攻擊,貓仙人跑速慢都有多少時間可以打多一下搏一搏
https://www.youtube.com/watch?v=YI3r_4Rxypw

一有黑狗嚟就減速炮
好了解喎
而家個組合太豪華...
攻擊中 + 擊飛
大狂牆 地藏 影傑 刺骨貓 (黑無垢 or 本能鬼神 or 零號機)
我只係覺得黑無垢出場機會唔太多啫...

第一次過應該係狂牆 地藏 刺骨 黑無垢 章魚壺
黑獸出場率都唔高
雜色唔會用佢
純白都要諗諗
係得影傑咁誇張可以求其出場啫
黑巫其實冇乜用
用黑獸 傑 都未出佢
我覺得唔係
啱啱睇完資料

黑白無垢50 級
白得4 萬7 血
黑有7 萬幾

如果話2 隻對上自己冇應對嘅屬性
即係白無垢對白嘅關卡,好明顯手長過佢嘅大笨象好易就殺死佢
掉返轉黑無垢對黑王呢啲都係一炮死咁濟

咁睇黑無垢可能混色關都出到

而且呢啲天敵每隻貓都有,皇獸怕黑海馬怕到不得了,咁打黑敵嗰時有海馬咪唔出佢出老虎

弱點咪體質本身,優缺點都係睇戰場
不過黑無垢對住鋼鐵關都冇乜用
應該有白都封印
專材勁過通材

台仔巴哈成日講
覺得白皇獸先係最勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞